8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Fietsbrug over Ringvaart bij Westergouwe eind februari open

De nieuwe fietsbrug over de ringvaart bij de nieuwe wijk Westergouwe in Gouda wordt eind februari 2019 opengesteld. . Deze is voor de bewoners van Westergouwe bereikbaar via de tijdelijke fietsroute tussen de brug naar de Texellaan en de Oostringdijk. Doorgaand fietsverkeer maakt nog gebruik van het Zuidplasviaduct. Fietsers uit Moordrecht via de Oostringdijk hebben dan een alternatieve route voor het fietspad langs de dijk.

De nieuwe fietsroute tussen de Eurotonde en de nieuwe fietsbrug wordt eind juni 2019 opengesteld en aangesloten op de nieuwe fietsbrug. Vanaf dan is de nieuwe fietsroute tussen de Eurotonde en Sluiseiland ook voor doorgaand fietsverkeer beschikbaar. De aanleg duurt relatief lang. Met deze werkwijze blijft de veiligheid van de dijk gewaarborgd.

Kaartje N207B februari 2019
Bron : Provincie Zuid-Holland

De provincie heeft samen met de aannemer en het Hoogheemraadschap onderzoek gedaan naar het ontstaan van een scheur in de dijk bij de aanleg van de nieuwe fietsroute. De resultaten hiervan zijn inmiddels bekend. Het is nu duidelijk hoe de nieuwe fietsroute goed en veilig kan worden aangelegd, zonder kans op schade aan de dijk. Het ontwerp en de vergunning zijn hierop aangepast.

Voor de aanleg van het fietspad wordt minder diep gegraven dan oorspronkelijk gepland. Vervolgens kunnen lichtgewicht piepschuimplaten neergelegd worden. Deze vormen straks de fundering van het fietspad. Door bij de aanleg minder diep te graven moet er in de toekomst mogelijk vaker onderhoud aan het fietspad worden uitgevoerd, maar zo blijft de dijk volledig beschermd tijdens de aanleg.

Advertentie