8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Héél véél handjes gevraagd in Zuidplas tijdens NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In de gemeente Zuidplas zijn er veel klussen aangemeld varierend van bloemschikken tot verven. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Gouwe IJssel Nieuws heeft de klussen op een rij gezet en u kunt meer informatie vinden of zich aanmelden door op de activiteit te klikken.

Vrijdag

Op vrijdag zijn er alleen in Moerkapelle klussen te doen. In Beth-San zijn voor de dag meerdere klussen aangemeld op de website van Beth-San. Naast handjes voor het schoonmaken zoekt men begeleiding voor bloemschikken, spelletjes met bewoners, het geven van een verwenmoment of samen met de activiteitenbegeleider bewoners laten bewegen

Zaterdag 

Moerkapelle
In Moerkapelle is op de zaterdag één klus te klaren, bij de Eersteling, een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, moeten er schuurtjes worden gebeitst.

Moordrecht
Bij de Scouting in Moordrecht zoekt men handige handen om de toiletgroep aan te pakken. De Milieuvereniging Zuidplas gaat inheemse bijen- en insectvriendelijke planten in de grond zetten bij het oude Weeshuis. Het uitje van Gemiva_SVG naar het spoorwegmuseum is al vol.

Zevenhuizen
In het nieuwe natuur- en recreatiegebied de Hennipgaarde zijn twee klussen aangemeld voor NL Doet. In de speel- en beweegpolder staat de grote voorjaarsschoonmaak op de agenda en verder zoekt men handjes om informatieborden bij de pas geplante wilgen te plaatsen.

Nieuwerkerk
In Nieuwerkerk zijn er dit jaar de twee traditionele klussen te doen. Speeltuin de IJsselkids aan de Kleinpolderlaan wil de speeltuin opfrissen en heeft een lange klussenlijst. Waterscouting de IJssel aan de van Gennepweg zoekt ook groene en/of handige handjes voor diverse klussen.

foto boven : archieffoto van waterscouting de IJssel in 2018, bron waterscouting de IJssel

Advertentie