Scootmobiel bestuurder gewond na aanrijding Raadhuisplein in Nieuwerkerk

Op woensdagmorgen 20 februari is een bestuurder van een scootmobiel gewond geraakt toen hij werd aangereden door een automobilist. De bestuurder stak over bij fietsoversteek en kwam vanaf de Doortocht het plein op waar voetgangers en fietsers voorrang hebben op de andere weggebruikers.

De automobilist kon de bestuurder niet meer ontwijken en raakte de scootmobiel aan de zijkant waardoor de bestuurder ten val kwam. Na controle in de ambulance is besloten de bestuurder mee te nemen naar het ziekenhuis. De politie heeft een kort onderzoek gedaan en daarna is de scootmobiel door de wijkagent naar het huis van de bestuurder gebracht. Tijdens de aanrijding hebben de dame en heren van Handhaving het verkeer geregeld waardoor het verkeer niet in een chaos veranderde.

Het is niet de eerste keer dat er op deze plek een ongeval plaats vindt. Uit een eerder onderzoek bleek dat deze oversteek door de inwoners als meest gevaarlijk wordt ervaren. Wethouder Schuurman heeft inmiddels al extra geld gekregen van de gemeenteraad ter verbetering van de veiligheid.