8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Veel details bekend over verdachte zedenzaak Hitland

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht op 19 februari zijn er details over de verdachte van de zedenzaak op Hitland bekend geworden. Opvallend is dat een deel van deze details door de verdachte aan het slachtoffer verteld zijn. Op zaterdag 24 februari 2018 geeft een 16-jarig meisje een lift aan iemand en wordt daarna misbruikt in het Hitlandbos.

Het meisje rijdt rond 21.45 uur op een scooter op de Klaas Klinkerkade tussen de Bermweg en de s’Gravenweg als zij wordt aangesproken door een gewoon net uitziende man die vraagt waar de Golfbaan Hitland is. Hij zou daar een reünie hebben en omdat hij het koud heeft vraagt hij een lift. Het meisje neemt hem mee achter op de scooter maar bij de Golfbaan blijkt het stil en verlaten.

Op de terugweg zet hij ineens een kartelmes op haar keel en vraagt haar om geld voor drugs en pakt haar telefoon af. Dit gebeurt op de Blaardorpseweg en als zij zegt geen geld te hebben wordt ze meegenomen naar de bosjes en misbruikt. Hierna dwingt hij haar verder het Hitlandbos in te gaan en bij het Langepad gaan ze op een bankje zitten en verteld hij haar veel details. Uiteindelijk brengt ze hem terug naar Schollevaar en krijgt ze haar mobiel terug waarna ze 112 belt.

Het signalement is een blanke man tussen de 25 en 28. Aan het meisje vertelde de man dat hij 32 was. De man had die avond een bruin rossig baartje met krullen. Hij rookte sigaretten van het merk Camel. Die avond heeft de man meerdere keren iets van drugs gesnoven, met een schaar. Aan het slachtoffer heeft hij diverse verhalen verteld zoals zijn drugsproblemen.

Hij heeft ook verteld dat hij uit Amsterdam kwam en zijn Antilliaanse of Cubaanse vrouw was overleden. Zijn dochtertje van toen 7 jaar met krullen zou door zijn drugsproblemen bij zijn ouders wonen. De politie waarschuwt wel dat dit mogelijk dwaalsporen kunnen zijn. Opvallend was dat de man erg goed de weg wist in het Hitlandbos en ook vertelde dat hij daar vroeger bij het bankje aan het Langepad vroeger met vrienden kwam.

Mocht u denken iets te herkennen of iets te weten? Neem contact op met de politie. Dit kan ook anoniem door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000 of door een meldformulier in te vullen.

Omdat de verdachte is aangehouden zijn de video’s door Omroep West en Opsporing Verzocht verwijderd.

Advertentie