8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Hoofdweg tussen Capelle en Nieuwerkerk na voorjaarsvakantie een maand helemaal afgesloten

Als de voorjaarsvakantie voorbij is zal de Hoofdweg vanaf maandag 4 maart helemaal afgesloten zijn tussen de Schollevaartse Dreef in Capelle aan den IJssel en de Britse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dan start de tweede fase van de reconstructie van de Hoofdweg. De huidige rijbaan zal worden aangepast naar twee rijbanen van één rijstrook, met een middenberm

Het verkeer krijgt het advies om om te rijden via Nesselande of via Schollevaar en de N219. Zie routes op onderstaande kaart :

In hoeverre de rotonde bij de Hoofdweg en de Laan van Avantgarde open blijft is nog niet duidelijk, dit wordt in de toekomst een turborotonde. De fiets en voetgangeroversteek zal daar verdwijnen en worden verplaatst naar de Britse Zoom.

Aan de reconstructie ging jaren van ambtelijk overleg en felle politieke discussies aan vooraf. De voormalige gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel heeft ooit in een convenant met de gemeente Rotterdam vastgelegd dat er uitbreiding zou komen. Uiteindelijk is het de onderstaande variant geworden en Rotterdam betaald de uitvoering zoals ook overeengekomen.

Advertentie