Winkels van Intertoys Nieuwerkerk en Waddinxveen blijven open, Nesselande dicht en Marktpassage Gouda zelfstandig verder

De failliete speelgoedketen Intertoys gaat met een groot aantal winkels een doorstart maken. Dat maakten de curatoren Joris Lensink (De Vos & Partners Advocaten) en Jasper Berkenbosch (Jones Day) vandaag bekend in een persbericht. Het bedrijf Green Swan, een uit Portugal afkomstige speelgoedspecialist, neemt een groot deel van Intertoys over. Paulo Andrez, de CEO van Green Swan: “We zullen ons inspannen om dit merk, dat diepgeworteld is in het hart van vele gezinnen, een nieuwe kans te geven.”

De groot deel van de filialen blijven bestaan, tenzij er met de verhuurder of franchisenemer geen overeenkomst getekend kan worden. De filialen in winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel en aan het Gouweplein in Waddinxveen blijven vooralsnog open. Het bedrijf maakte ook bekend dat voor 91 winkels nu al zeker het doek gaat vallen waaronder de vestiging in Rotterdam Nesselande en de Nieuwe Marktpassage(Bart Smit) in Gouda . Deze winkel zal zelfstandig verder gaan als speelgoedwinkel.

Wat de overname voor de honderden medewerkers op het distributiecentrum op industriegebied Doelwijk in Waddinxveen gaat betekenen, maakten de curatoren niet bekend. Intertoys heeft naast Waddinxveen ook een magazijn in Volendam. In totaal blijven er 1000 tot 1500 arbeidsplaatsen behouden. De curatoren zijn verheugd dat ze Intertoys in het Nederlandse straatbeeld hebben kunnen behouden.