8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Auto op zijn kop in water Noordelijke Dwarsweg Zevenhuizen, bestuurder zwaargewond geraakt.

Op zondagavond 10 maart rond 21:00 uur zijn veel hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig, dat aan de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen in het water terecht is gekomen. Het voertuig, met buitenlands kenteken, kwam op zijn kop in het water terecht. Hulpdiensten werkten met man en macht om mogelijke inzittende(n) uit het voertuig te bevrijden.

Er zijn geen getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Een voorbijganger heeft de auto opgemerkt en heeft buurtbewoners gewaarschuwd. Zij hebben direct met veel moeite de bestuurder uit het voertuig kunnen halen. De hulpdiensten hebben de man langdurig gereanimeerd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, hoe zijn toestand is, is nog niet duidelijk.

Omdat niet duidelijk was hoeveel personen zich in het voertuig zouden bevinden werd groot alarm geslagen. Achteraf werd duidelijk dat de bestuurder de enige inzittende van het voertuig was.

Voor het incident zijn veel hulpdiensten opgeroepen, zowel uit de eigen regio als uit de regio’s Haaglanden en Rotterdam Rijnmond. Er zijn vijf ambulances op de plaats van het ongeval, een traumahelikopter uit Rotterdam en brandweervoertuigen uit Zevenhuizen, Capelle aan den IJssel en Gouda. Ook de ‘grote kraan’ van de brandweer Haaglanden is bij het ongeval ter plaatse gekomen om de auto uit de sloot te takelen.

Volgens omstanders reed het voertuig vanaf de Bredeweg naar de Noordelijke Dwarsweg en is in de bocht te water geraakt. Het voertuig is uiteindelijk meegenomen door de politie voor verder onderzoek. Waarnemend burgemeester Stoop is vanuit Dirksland ook ter plaatse geweest om zich op de hoogte te laten stellen door de hulpdiensten over het ongeval. Na afloop ging de burgemeester langs bij de brandweer in Zevenhuizen om een hart onder de riem te steken na het tweede zware ongeval in korte tijd.

Auto wordt uit water getakeld

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg