Zuidplas sportweekeinde : Moerkapelle heer en meester in Moordrecht – ZVH blijft op koers – Jungshin Kwan succesvol

Voetbal
Dit weekend was er de voetbalderby (zie fotoserie onder aan artikel) tussen vv Moordrecht en vv Moerkapelle in de zaterdag vierde klasse B. Onder toeziend oog van wethouders de Haas en Schuurman startte de wedstrijd onder veel vuurwerk maar ook veel regen en wind. Moordrecht speelt nog op echt gras dus was het een zware modderige wedstrijd. In de 12e minuut werd de score door Michael Koolhaas geopend voor Moerkapelle. Moordrecht probeerde wel langszij te komen maar slaagde daar niet in. In de tweede helft beoordeelde scheidsrechter van Egmond (zoon van de scheidsrechtersbaas van de KNVB) een handsbal correct en mocht Koolhaas van 11 meter zijn tweede treffer aantekenen voor Moerkapelle. Hierna leek de wedstrijd gespeeld. Moordrecht kon geen vuist maken en Moerkapelle speelde rustig het spel. Halverwege de tweede helft kwam er een onbegrijpelijke bal van een Moordrecht speler richting de eigen achterlijn, die werd opgepikt door Koolhaas die vervolgens van Dam liet scoren. De Moordrecht speler werd direct gewisseld maar het gaf aan hoe matig de thuisploeg speelde.

In de vierde klasse F stond de topper tussen Bergambacht en vv Nieuwerkerk op het programma. Net als in Moordrecht was het ook in Bergambacht afzien qua weer. De scheidsrechter heeft de wedstrijd tijdelijk stilgelegd na een onweersklap. Nieuwerkerk was gewoon sterker en wist via van der Vlegel en van der Burg te scoren en neemt nu, met de nog uit te spelen wedstrijd tegen HWD, de koppositie alleen. Als ze winnen van HWD staan de roodzwarten 3 punten voor op Bergambacht.
Op zondag was het weer wederom slecht en omstuimig maar na afloop klonk ‘de zon in je hart’ weer op sportpark het Verlaat in Zevenhuizen. Groeneweg heeft na de winst op Velo ook gewonnen met 2-0 van DOSKO uit Bergen op Zoom en hiermee lijkt de ban van verliezen definitief gebroken. Hoogeveen en Zuierveld scoorden en hiermee lijkt de weg naar boven ingeslagen.

Wielrennen
Afgelopen zaterdag kwam de ronde van Zuid Holland door Moerkapelle, Jacolien Rog maakte de onderstaande impressie. Kort hierna werd door de weersomstandigheden de wedstrijd gestaakt.

Volleybal heren
In de streekderby van CAS CRM-ZVH met VCN uit Capelle aan den IJssel wisten de Zevenhuizense heren na een moeizaam verlopen wedstrijd toch de winst via de setstanden 27-25, 20-25, 25-17 en 25-15 met 3-1 te winnen.
VCN kon een dikke 2 sets prima mee met een topploeg uit de Topdivisie maar kwam uiteindelijk te kort. Hiermee blijf CAS CRM in de race om het kampioenschap met slechts 1 punt achter koploper Reflex. Aankomend weekende gaat ZVH naar Veenendaal en speelt VCN zowel op zaterdag als zondag een thuiswedstrijd

Vrijdagavond speelde Heren 1 van de Moordrechtse volleybalclub (MVC) een uitwedstrijd in Nootdorp. DEO Heren 2 was de tegenstander. Beide teams komen uit in de derde klasse van de competitie. MVC kende een slecht begin en verloor de eerste set door concentratieproblemen met 25-13. Gelukkig wisten de Heren zich te herpakken en de tweede spannende set ging met 25-22 naar MVC. Op dat moment was het verzet bij DEO gebroken en kwam MVC niet meer in de problemen. De laatste twee sets werden met 25-15 en 25-9 gewonnen door Moordrecht. Moordrecht staat op dit moment derde in de poule en kan a.s. woensdagavond tweede worden in de thuiswedstijd tegen de hekkensluiter ZOVOC.

Volleybal dames
De dames van Laudame Financials VCN speelde in de topdivisie in en tegen Huizen. De eerste set duurde het even voordat VCN in de wedstrijd kwam en uiteindelijk verloor men de set met 25-20. In de tweede set ging het redelijk gelijk op tussen beide ploegen. Het grootste verschil echter was dat Huizen de servicedruk hoog wist te houden. VCN kende een dip in het midden van de set en hoewel er net zoals in de eerste set een eindsprint getrokken werd, trok Huizen ook in de tweede set aan het langste eind met 25-22. De derde set was snel besloten. Huizen werkte hard voor iedere bal en haalde alles van de grond. Bij VCN werd er ook hard gewerkt maar dit was simpelweg niet genoeg  en verloor VCN deze set met 25-15 waardoor het een 3-0 nederlaag werd.
Zaterdag kregen de dames van Jumbo ZVH de hekkensluiter van de competitie, Velo uit Wateringen op bezoek. Gezien de stand op de ranglijst moesten de Zevenhuizense dames winnen en dat werd dan ook gedaan. Via de setstanden 25-5, 25-11, 25,21 en 25-12 werd een 4-0 uitslag bewerkstelligd en dat betekende gelijk vijf winstpunten.

Taekwon-Do
Afgelopen zondag reisden 14 leden van Taekwon-Do club Jungshin Kwan af naar Harderwijk voor de 6e editie van de FlevoCup. Daar streden zij op de onderdelen Tul (stijlpatronen) en Matsogi (sparring) om het eremetaal. Dit met goed gevolg; er kwamen maar liefst 13 prijzenbekers mee terug naar Nieuwerkerk a/d IJssel.Brons was er voor Sam Mostert (Tul), Robert van Ginhoven (Tul) en Kira Visser (Tul). Zilver voor Amy ten Brinke (Tul), Dalisha v/d Poel (Tul), Judith Visser (Tul), Anneloes ten Brinke (Tul), Kaya Oosterom (Sparring) en wederom Kira Visser (nu op het onderdeel Sparring).Marije Clavaux en Matthew van Ginhoven kwamen met een gouden plak thuis nadat zij al hun concurrenten op het onderdeel Tul hadden verslagen. Voor Judith Visser en Sjoerd Eshuis was er ook goud. Voor hen op het onderdeel Sparren.Een geweldig resultaat en een zeer geslaagde dag voor Jungshin Kwan.   

Paardensport
Een beter debuut bestaat niet. Domino startte met haar pony Madeliefje afgelopen weekend voor het eerst op een officiële dressuurwedstrijd bij De Zuidplasruiters in de B-klasse. Zowel op zaterdag als op zondag behaalden zij samen percentages tussen de 64 en 65%. Vier winstpunten en viermaal een eerste prijs was de score. Franke Knoop keerde ook huiswaarts met een winstpunt.
Ponyruiter van het jaar 2018 Nikita Mulder startte voor het eerst in de zwaardere klasse L2 en wist tweemaal de winst op te eisen. Jamie Signer ontving ook een keer het oranje lint.
In de paardenrubrieken stuurde Laura Petri zeer vakkundig haar onervaren paard Tini Nini door de B-proeven heen. Haar beste proef had zelfs een percentage van 67%. Lia Noordegraaf deed niet voor haar onder en behaalde in een zwaardere klasse met haar Eyecatcher ook 67%. Elisa Blokland en Marlen van Kooten ontvingen beiden ook eenmaal een oranje lint. Verder waren er winstpunten voor Coby Staarthof en Corine den Hertog. Komende weken staat bij De Zuidplasruiters in het teken van de spring- en cross(eventing)sport. Vanaf 13 april barst het dressuurgeweld weer los.

Turnen
In sporthal de Wielepet te Monster vond afgelopen zaterdag 9 maart de districtsfinale van het district Zuid-Holland voor de Acrogym plaats.  Hierbij wist de damesploeg van NGV een dubbel succes te behalen. Het trio van Nanda Dhondt, Marit Petterson en Marloes de Vogel behaalde met een spectaculaire oefening een mooie derde plek met een puntentotaal van 22.470. Het duo dat bestond uit Ilse van Pijkeren en Louise Uijtbeyerse behaalde een puntentotaal van 21.480 en viel daarmee net buiten de prijzen. Beide teams hebben zich met deze prachtige prestatie geplaatst voor de halve finale van het NK Acrogym die in mei wordt gehouden.

Nanda Dhondt, Marit Petterson en Marloes de Vogel

Korfbal
Door een 3-14 overwinning op Vriendenschaar (B) C1 heeft IJsselvogels C1 zich tot kampioen gekroond van 1e klasse C. Grote concurrenten MIA C1 uit Amersfoort en OVVO C1 uit Maarssen werden in spannende wedstrijden verslagen en gedurende de competitie op grote achterstand gezet, na 11 wedstrijden winst is de titel al binnen voor het nog ongeslagen IJsselvogels C1. Als kampioen van deze afdeling mogen ze deelnemen aan het NK 1e klasse in Hoogeveen op 6 april 2019!Reacties