-1.6 C
New York
vrijdag 28 februari 2020

Uitgelicht : Twaalfklapper vv Nieuwerkerk slaat Kralingen NOC out

In de vierde klasse F is het kwaliteitsverschil enorm groot. Nieuwerkerk en Bergambacht steken met kop en schouders boven de rest uit. Nieuwerkerk kwam met een selectie vol spelers met eerste klasse ervaring naar de zaterdag vierde klasse en de verwachtingen waren hoog. Nu ruim tweederde van de competitie gespeeld is maakt het team de verwachtingen waar. De koploper mocht op 16 maart aantreden tegen de een na onderste in de stand; NOC Kralingen. Vorige keer werd het 12-1 voor de Nieuwerkerkers.

Al na 5 minuten lag de eerste bal in de goal van de Kralingers door van der Brug en na een kwart van de wedstrijd wist Nieuwerkerk uit te lopen naar 5-0 door van der Brug wederom, van der Dries, Kamerbeek en Langeveld. Daarna liet Nieuwerkerk zich terugzakken en speelde de wedstrijd met soms enorme windvlagen rustig uit tot aan de rust. Zelf kreeg het nog wat kansen maar sprong daar slordig mee om en kreeg NOC zelfs een kleine kans.

Geschrokken doordat ook de concurrent Bergambacht aan het scoren was ging Nieuwerkerk fel uit de startblokken, Langeveld wist het net 2x te vinden en via Den Ouden, Kamerbeek en Ouahabi werden de dubbele cijfers gehaald, iets wat het scoreboard van Nieuwerkerk niet aan kan. Van der Dries pakte nog een goal mee en na 2x al een ‘halve’ strafschop mochten de roodzwarten vanaf 11 meter de eindstand op 12-0 zetten.

Nieuwerkerk kon deze wedstrijd heerlijk vrijuit spelen en bij toch soms wat nonchalant spel werden ze vanaf de zijkant door coach Ron Luijten weer op scherp gezet. Door het enorme kwaliteitsverschil deed Nieuwerkerk er slim aan door vooral geen blessures of gele kaarten te pakken. NOC Kralingen kreeg aan het einde nog wel een gele kaart voor spelbederf.

De enige twee meegebrachte wisselspelers van Kralingen waren in het veld gekomen door blessures en omdat Nieuwerkerk wat slordig soms met kansen om ging had NOC misschien nog wel geluk met de “lage” score. Concurrent Bergambacht pakte ook uit en won met 18-1 bij HOV/DJSCR en blijft qua doelsaldo redelijk in de buurt maar wel drie punten minder dan Nieuwerkerk. Ondanks de kou en harde wind was het voor de toeschouwers in ieder geval genieten op Dorrestein.

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
272VolgersVolg
420VolgersVolg