8.5 C
New York
woensdag 8 juli 2020

Zuidplas sportweekeinde : ZVH én vv Nieuwerkerk blijven op titelkoers – Turnster Lize Schenkel naar finale NK

Voetbal
In de zaterdag vierde klas had vv Moerkapelle in en tegen Kamerik geen fijne middag door hier met 5-1 te verliezen. Koolhaas kon nog wel de gelijkmaker aantekenen na de 1-0 achterstand maar Kamerik scoorde er nog 4 hierna. Ook vv Moordrecht wist geen punten te pakken, thuis werd het 0-3 voor Sportief uit Noorden.
In de vierde klasse F wist vv Nieuwerkerk in Rotterdam met 1-6 te winnen tegen Hillegersberg. Hiermee blijft Nieuwerkerk aan kop gevolgd door Bergambacht die ook wist te winnen.
Op zondag kregen de mannen van vv Groeneweg het Haagse VUC op bezoek. Groeneweg wist echter niet om te gaan het met effectief spelen van de Hagenezen en verloor met 2-4. De doelpunten van Groeneweg werden gemaakt door Eckhardt en Hordijk.

Korfbal
Nadat Edwin Visser heeft aangegeven na dit seizoen te vertrekken bij Nieuwerkerk, is de Technische Commissie van CKV Nieuwerkerk op zoek gegaan naar een nieuwe trainer/coach voor het tweede team van de club. Nieuwerkerk is blij dat reeds nu al overeenstemming is bereikt met een opvolger en kondigt dan ook trots aan dat komend seizoen Tom v.d. Burgt deze rol zal gaan vervullen. Tom is een goede bekende binnen CKV. De afgelopen drie jaar is hij verbonden geweest aan de A1 en ook met succes met onze lagere jeugdteams aan de slag geweest. Afgelopen zomer is hij ingegaan op een aanbieding van DeetosSnel om daar het 2e te coachen in de Reserve Korfbal League.

Het is IJsselvogels 1 in Hoorn tegen Ados niet gelukt de noodzakelijke twee punten mee te nemen om de kans op behoud in de 2e Klasse in eigen hand te houden. De ploeg startte ongekend slecht en keek in de 1e helft vrij snel tegen een 7-2 achterstand aan. Zoals vaker dit seizoen was dit te wijten aan de beperkte verdedigende druk. De tegenstander kon  voor 5 van die 7 goals vrij aanleggen. Het was alsof de ploeg nog wakker moesten worden en dat verwacht je natuurlijk niet bij een allesbeslissende wedstrijd, waarbij je van begin tot eind tot de tanden gewapend moet zijn! Daar tegenover laat IJsselvogels vijf vrije ballen onbenut, scoor je niet mee en is een zware inhaalwedstrijd een feit. Bij rust gelukkig nog een alleszins schappelijke tussenstand 9-6.
In de rust andere vaste afspraken gemaakt en na 12 minuten een 10-11 voorsprong! Helaas konden wij de bevochten voorsprong niet uitbouwen en was het qua stand stuivertje wisselen met een 18-18 als eindresultaat.  Opnieuw brachten onze spitsheren niet wat van hen werd verwacht. Met 1 velddoelpunt en 5 benutte stippen staat er een uiterst mager resultaat achter hun naam. Gelukkig nam Leon Blijenberg zijn verantwoordelijkheid en scoorde 6 belangrijke doelpunten en deed Lieke Verstoep het aan de andere kant met haar vele assists en 2 doelpunten. 
Invallers uit IJsselvogels 3 Victor Blanken en Heidi Bos droegen met hun ervaring in de 2e helft kwalitatief bij aan de herwonnen stabiliteit van de ploeg. Volgende week moet thuis gewonnen worden van de kampioen Kios om de minieme kans op handhaving. IJsselvogels heeft het echter niet meer zelf in de hand. Ados moet dan namelijk wel van Refleks in Rijswijk verliezen.

Volleybal heren
Afgelopen zaterdag speelde CAS CRM-ZVH de een na laatste thuiswedstrijd van de Topdivisie tegen Kenders Bouw-Dio uit Bedum, het team staat op een negende plaats. Na het verlies van de eerste set wisten de Zevenhuizense heren de wedstrijd via de setstanden 18-25, 26-24, 25-19 en 25-19 toch nog naar zich toe te trekken. ZVH blijft hierdoor op een tweede plek staan in het klassement, slechts 1 punt achter Reflex. Mochten beiden teams over 2 weken winnen komt er op 13 april een topper van een wedstrijd in Swanla, ZVH mag dan thuis tegen Reflex. (foto’s : André Dirks)

Voor VCN stond er een pittige uitwedstrijd op het programma tegen HLB van Daal/DS. De gastheren van deze week waren matig aan het seizoen begonnen maar zijn de laatste tijd niet te stoppen en zeker thuis vrijwel onverslaanbaar. Alleen titelkandidaat Reflex wist hier te winnen. Bovendien stond er deze wedstrijd  de prestige van de 4e plek op het spel; een heet potje stond de mannen uit Capelle te wachten! Dat bleek ook wel uit de wedstrijd. Deze vloog gedurende 5 intense sets heen en weer; voorsprongen werden door beide teams gepakt en evenzo snel weer uit handen gegeven. Een bloedstollende 5e set moest uiteindelijk de beslissing brengen en hierin bleek HLB van Daal/DS met 15-13 nipt de sterkere. Een vervelend verlies want hierdoor lijkt VCN de 4e plek definitief te moeten laten varen. Nu is het tijd voor een weekend rust waarna de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma staat; op 6 april om 19:30 thuis tegen streekgenoot Inter Rijswijk! Wederom een wedstrijd om naar uit te kijken. Het seizoen van VCN gaat zeker niet als een nachtkaars uit!

Heren 1 van MVC speelde vrijdag een uitwedstrijd tegen Monza uit Monster. Monza staat één plaatsje onder MVC, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. En dat klopte! De eerste set maakte MVC veel fouten en hierdoor verloren ze deze set. Ditzelfde beeld gaf de tweede set en ook die verloor MVC. In de derde set kantelde de wedstrijd. De patronen bij MVC werden weer zichtbaar en de fouten werden ook minder. De derde set ging naar MVC. Toen was eigenlijk de fut er wat uit bij Monza en laatste twee sets werden gewonnen door MVC. Hierdoor ging uiteindelijk MVC met de winst van 3-2 naar huis. De setstanden waren 25-21, 25-19, 13-25, 17-25 en 13-15. Op dit moment staat MVC derde.

Volleybal Dames
Tijdens de eerste set in Warsveld tegen WSV gingen De eerste paar punten niet zoals gepland voor VCN. Er werden veel fouten gemaakt en er was veel onrust. Het was gelijk duidelijk dat WSV niet over zich heen zou laten lopen en alles eraan zou doen om punten te sprokkelen. De dames uit Capelle wisten zich goed te herstellen en de strijd bleef gelijk op gaan in de eerste set. Na 20-20 kwam Tessa aan service die WSV maar niet onder controle kon krijgen. Set 1 eindigde daarom met een mooie ace en 20-25 winst. De tweede set begon VCN erg sterk. Er werd goed geserveerd en de dames werkten hard om alle ballen van de grond af te vegen. Ook WSV bleef hard werken en ging voor elke bal. Ze waren er zeker van overtuigd dat elke bal touché en/of in was, maar de scheidsrechters bleven goed fluiten en zo ging het ook deze set erg gelijk op. Na een voorstand in de eindfase van set 2 weggegeven te hebben, wisten we ook deze set met 24-26 en twee fouten van de tegenstander binnen te slepen. In set drie was al snel duidelijk dat WSV niet meer de energie kon leveren die ze de eerste twee sets gegeven hadden. Juliëtte kwam bij VCN het veld in en wist de gaten bij de dames uit Warnsveld goed te vinden. De set werd uiteindelijk afgesloten met een heerlijke prikbal van Laura en met 17-25 was het 0-3 voor Laudame Financials dames 1. Al met al een mooie zaterdagavond met drie uur reistijd, anderhalf uur speeltijd en drie heerlijke punten. 
De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen het tweede team van Bende Service Thor uit Bergambacht. Werd vorige week met 3-2 verloren van VSTS in een wedstrijd die goed begon. Ook in deze thuiswedstrijd gebeurde dit, via de setstanden 25-12, 19-25, 25-21, 15-25 en 13-15 werd uiteindelijk de wedstrijd met 3-2 door Thor gewonnen.

Zwemsport
Dit weekend werd de vierde (en tevens laatste editie van dit seizoen) wedstrijd in de Nationale zwemcompetitie gezwommen in het Inge de Bruijn zwembad in Barendrecht , (in de Nationale Zwemcompetitie strijden we als vereniging samen met 32 andere zwemverenigingen, in de B-klasse, tegen elkaar). De beste zes verenigingen in deze klasse promoveren naar de A-klasse.De wedstrijd begon goed met een eerste plek en een persoonlijk record (PR) op de 200 meter vlinderslag van Emiel van Beusekom, ook Martijn van Noort zorgde voor vuurwerk met een eerste plek en een PR van maarliefst 14 seconden op de 200 meter rugslag. Daarna zakte de prestaties iets in tot Jinth Engelse van zich liet spreken op de 50 meter vlinderslag, een eerste plek met een mooie PR. Na de pauze werd er hard aan de medaille spiegel gewerkt, eerste en tweede plek voor Denise Boereboom en Melissa van der Heijden op de 100 meter rugslag en niet veel later een volledig podium voor Barracuda op de 50 meter vlinderslag met Thygo van de Peppel, Adam Ziat en Dylan Dortland. Afsluitend op de 8x 50 meter estafette vrije slag gemengd werden de twee teams van Barracuda respectievelijk eerste en derde. Daarna begint voor hoofdtrainer Walter Rolloos het wachten op de uitslagen van de andere verenigingen in de B-klasse, gaande weg de dag blijkt dat met een achtste plek de promotie door de vingers is geglipt.

Jeu de Boules
Zaterdag 23 maart werd de dertiende en tevens de een-na-laatste speelronde van de Nationale Petanque Competitie gespeeld. Eén van de laatste kansen om wedstrijdpunten te pakken. En daar maakte de teams van JBC Nieuwerkerk gretig gebruik van. Het eerste team speelt in Delft gelijk tegen MIDI 2. Een mooi resultaat, maar niet voldoende om het team uit de gevarenzone te halen. Het team dreigt te degraderen naar de vijfde divisie.
JBC Nieuwerkerk 2 was in Sleeuwijk te sterk voor Altena 1. Met een mooie uitslag van 7 – 1 won zij overtuigend en verstevigde daarmee haar tweede plaats in het klassement.
De Nieuwerkerkse velden vormden het strijdtoneel van JBC Nieuwerkerk 3 en Francophiles 3. Dit was wellicht de belangrijkste wedstrijd van de dag, omdat JBC Nieuwerkerk 3 op koers voor promotie ligt. Die koers is ongewijzigd gebleven, want de Nieuwerkerkers wonnen eveneens met 7 – 1. Met nog maar 1 speelronde te gaan is de felbegeerde promotie dus binnen handbereik.
Ook op zondag werd er overigens petanque gespeeld. En wel met internationale gasten. Tijdens deze mooie dag speelden 29 Nederlandse en 26 Belgische dames van verschillende verenigingen vriendschappelijke wedstrijden. Onbewust vormde dit een goede oefening voor de andere grote wedstrijden die dit jaar op de kalender van de vereniging staan. Zo zal het Nieuwerkerkse Boule-o-Drome dit jaar ook het decor van het NK Petanque vormen, dat op 31 augustus en 1 september gespeeld zal worden.

Turnen
In een zeer sterk bezet deelnemersveld heeft Lize Schenkel zich afgelopen zaterdag in Helmond weten te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap turnen. De 8 jarige turnster van NGV, die dit jaar voor het eerst wedstrijden turnt, startte sterk door een tweede plaats te bemachtigen met haar vloer oefening. Daarna volgde de sprong, waarbij ze bij de salto helaas niet goed landde en viel, waardoor ze slechts de eenentwintigste plek op dit onderdeel behaalde. Gelukkig wist de Nieuwerkerkse zich te herpakken en zette ze met goede oefeningen op de balk en de brug uiteindelijk een totaal score van 49,967 punten op het scorebord. Hiermee eindigde ze als negende in haar categorie Instap N3, wat voldoende was om door te stromen naar de landelijke finale.

Kampioenengalerij

CKV Nieuwerkerk C2

CKV Nieuwerkerk F2


Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg