Finse band Overhead brengt progressieve variatierock bij ProgFrog

Op zondag 7 april staat de Finse band Overhead op het podium van ProgFrog in ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het optreden start om 15.00 uur en de zaal is open om 14:00 uur. Kaarten zijn via de voorverkoop op de site van ProgFrog verkrijgbaar en kosten 10 euro.
Overhead is een progressieve rockband uit Finland met een herkenbaar en uniek geluid. Na een set van veelgeprezen albums en dvd’s, is Overhead terug met hun langverwachte vijfde studioalbum met de titel Haydenspark!

Het album is tekstueel ge├»nspireerd op recente en actuele gebeurtenissen in de wereld. De muziek beschikt over krachtige en pakkende melodie├źn en riffs, dynamische beats en wordt geleverd met een Classic Rock-geluid. De muziek varieert van Rock, Prog en zwaardere riffs tot meer akoestische sferen, dus het nieuwe album heeft een divers en intens geluid.

Virtuoos gitaar- en drumwerk, groovende en sterke baslijnen en diep emotionele en melodieuze zang vormen de hulpmiddelen voor het bouwen van de schilderachtige muziek, waarbij de sfeer varieert van melancholisch tot hard slaan. Overhead heeft zoveel variatie in haar muziek dat vergelijken met grotere bands bijna niet mogelijk is. Voor wie dat wel zou willen moet een beetje aan een meer technische versie van Dream Theater denken maar doet daarmee Overhead geen recht toe.