8.5 C
New York
maandag 25 januari 2021

D’66 wil betere antwoorden op vragen over bodemdaling

De fractie van D’66 in de gemeenteraad van Zuidplas zal de beantwoording van hun schriftelijke vragen over de bodemdaling, veroorzaakt door de droogte afgelopen zomer, laten agenderen voor bespreking. De antwoorden die fractie kreeg waren zo algemeen dat men meer specifiek over het door hun aangesneden onderwerp wil praten.

De democraten hadden vragen gesteld over de conclusie van het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) na onderzoek gedaan naar de impact van deze droge zomer en de hierdoor ontstane lage grondwaterstanden. De KCAF ziet de gemeente Zuidplas ook als een risicogebied. Er zijn tot nu toe geen gevallen bekend waar echte problemen zijn ontstaan door de droogte in de gemeente Zuidplas. De antwoorden gaan vooral over de bodemdaling in Zuidplas in het algemeen waar het college druk mee bezig is.

D’66 fractievoorzitter Frans Klovert gaf aan Gouwe IJssel Nieuws een reactie over de beantwoording : “De D66 fractie is dankbaar voor de beantwoording van het college van onze vragen over bodemdaling in Zuidplas. Hoewel uit deze beantwoording blijkt dat het college aandacht heeft voor deze problematiek vindt onze fractie de antwoorden wel heel algemeen van aard. We missen voor wat betreft de in te zetten acties een meer concrete invulling. We verwachten dat het college met name de informatievoorziening naar inwoners en bedrijven proactief oppakt. De mogelijke financiële risico’s voor o.a huizenbezitters zijn wat D66 betreft te groot om hierin een afwachtende houding aan te nemen. We zullen dan ook vragen om dit onderwerp op de agenda te zetten van de gemeenteraad “.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg