“The Beatles with a twist” in Cultuurhuys De Kroon

De mannen van BeApple mogen zich rekenen tot de betere Beatles-vertolkers van dit moment. Zaterdag 6 april staan zij in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Met een direct herkenbaar geluid, gedragen door aanstekelijke meerstemmige vocalen en een groot gevoel voor details hebben ze al een groot publiek weten te vergaren. BeApple heeft inmiddels bewezen een heel eigen plek in het Beatles-tributecircuit in te nemen. Zij spelen nummers van the Beatles ‘with a twist’.

BeApple, Rik van Stiphout – toetsen en zang, Alain Leijtens – gitaar en zang, Niels Tiebosch – bas, gitaar en zang, Cees van Rooden – drums en zang blijken tot de weinige Beatles-vertolkers te behoren, die in staat zijn de binnenkant van de muziek te laten horen en daarbij ook nog een heel herkenbaar eigen geluid te hebben.

Hun bijna toevallige ontmoeting in 2006 blijkt nog steeds een eindeloze bron van inspiratie te zijn. De uiteenlopende individuele muzikale achtergronden van BeApple spelen hierbij ongetwijfeld een belangrijke rol. Dat deze groep niet de gebaande paden van Beatles-tributes bewandelt is wel duidelijk. De show begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 19 euro, inclusief (pauze)drankje in Cultuurhuys de Kroon in Waddinxveen. De laatste kaarten zijn via de website verkrijgbaar.