8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Voor de 50ste maal organiseert De Zonnebloem de Zonnebloemloterij.

Zeg je de Zonnebloem dan denkt iedereen aan vakantiereizen en uitstapjes voor mensen met een lichamelijke handicap en de Zonnebloemloterij. Nou doen we natuurlijk best wel meer, maar het is logisch dat de Zonnebloemloterij bijna altijd als eerste naar voren komt in de gedachten van mensen. Tenslotte bestaat de Zonnebloemloterij al weer eventjes, te weten 50 jaar! Deze loterij begon met een opbrengst van fl. 143.700,00. De hoofdprijs was toen een DAF. Tegenwoordig is de opbrengst zo’n € 2.000.000,00 en zijn de prijzen meer eigentijds. Denk aan elektrische fietsen, tablets etc.

Voorheen ging de totale opbrengst naar de Nationale Vereniging, die vervolgens de opbrengst over de verschillende afdelingen verdeelde. Tegenwoordig komt de opbrengst komt bijna geheel ten goede van de afdeling die de loten verkoopt. Onze vrijwilligers gaan ook dit jaar met extra veel enthousiasme zorgen dat ze zoveel mogelijk loten verkopen. Het geld dat we zo ophalen organiseert de Zonnebloem in Nieuwerkerk aan den IJssel gezellige activiteiten en leuke uitstapjes voor mensen met een lichamelijke beperking die er niet zelfstandig op uit kunnen. Velen van hen zitten vaker thuis dan hen lief is. Mede dankzij de Zonnebloem kunnen ze deelnemen aan allerlei activiteiten.

Van 11 april tot 9 september staat de verkoop in Nieuwerkerk aan den IJssel gepland. Wilt u loten kopen, of wilt u meehelpen om de loten te verkopen, neem dan contact op met onze penningmeester, Peter de Kloe, per e-mail Peter.de.Kloe@ziggo.nl of telefonisch via 06-51300664

Bij de Zonnebloem hebben we al 70 jaar hart voor elkaar. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. Er kan zoveel meer dan je denkt!

Advertentie