8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Christenunie-SGP en SP peilen wensen over invulling schoollocaties Moerkapelle

Zowel de fracties van de ChristenUnie-SGP als die van de SP in de gemeenteraad van Zuidplas zijn gestart met het inventariseren van de wensen van de inwoners van Moerkapelle. Beiden partijen hebben niet gewacht op het procesvoorstel van de gemeente Zuidplas die pas afgelopen week naar de gemeenteraad is verstuurd. Door de opening van de Breede School in de wijk Jonge Veenen komt er zowel aan de Raadhuisstraat als aan de Beatrixlaan oude schoolgebouwen leeg en die komen dan aan de gemeente toe.

Cock van der Spek (ChristenUnie/SGP) is afgelopen week met raadsleden Peter Molenaar en Willem-Jan Verdoes langs de deuren gegaan om de inwoners te bevragen wat zij belangrijk vinden als nieuwe ontwikkeling van de schoollocaties. Hiermee heeft de partij niet gewacht tot het procesvoorstel van de gemeente: “Wat we gedaan is een uitvloeisel van de raadsvergadering van 5 maart. Toen hebben we aangekondigd dat we zelf actie gaan ondernemen. We waren niet tevreden met de antwoorden op onze schriftelijke vragen. En dat heeft ertoe geleid dat we een poll op onze site hebben gezet en langs de deuren zijn gegaan”.

De SP heeft rond de locaties gekozen om schriftelijk een enquete te houden. Jan Baas is van mening dat ook zij niet wachten en heeft begrip dat de ChristenUnie/SGP ook niet heeft gewacht op het procesvoorstel : “Bij de SP begrijpen we deze actie van de CU-SGP absoluut. Naar aanleiding van de beantwoording op hun vragen zijn wij zelf ook een enquete gestart. In de raad hadden zij namelijk gezegd de wethouder wel af te wachten. Het heeft voor hen denk ik te lang geduurd.”. Van der Spek was niet op de hoogte dat de SP ook bezig was geweest : “Wij waren er niet van op de hoogte dat de SP ook een actie heeft gehouden. Dat kregen we bij het langsgaan pas te horen. Onze insteek was ook anders, we wilden de mensen spreken, de SP heeft een enquete in de bus gedaan.”

De bewoners waren volgens de ChristenUnie/SGP erg blij met de komst van de mannen in blauwe jassen aan de deur “De inwoners vonden het erg positief dat we langs de deur kwamen om naar hun mening te vragen. Hetwerd erg op prijs gesteld dat ze hun mening konden geven. Participatie wordt enorm op prijs gesteld, dat is wel duidelijk”. Ook de SP kreeg veel terugkoppeling : “Hieruit merken we dat omwonenden verschillende ideeën hebben over de lokaties. Van goedkope woningen tot ouderenwoningen”.

De SP stelde afgelopen week ook schriftelijke vragen over de anti-kraak die nu in de scholen zit. De partij vind het raar dat dit zonder overleg met inwoners is gedaan en vraagt zich af of er met de bewoners een andere oplossing mogelijk is.  “Er is onrust onder de  inwoners wat er gaat gebeuren en waarom ze niet worden geinformeerd en/of betrokken. Daarom wilde wij wel naar de inwoners lusiteren” aldus Baas.

In de informatienota met procesvoorstel is duidelijk gemaakt dat eind dit jaar de gehele proces moet worden afgerond en in 2020 moet de aanbesteding starten voor de ontwikkelaar. In de nota staat dat er zowel in juni als in oktober bijeenkomsten worden gehouden voor de inwoners zoals in onderstaand schema.  Van der Spek is blij met de informatienota : “Onze fractie is erg blij met deze informatienota en het proces. Vroeg beginnen met participatie is erg belangrijk. Zoals je weet zijn wij er voorstander van om snel te herontwikkelen, maar we begrijpen ook wel dat er tijd voor nodig is om een goed plan te maken. We zullen het proces zeker kritisch blijven volgen.”

Plannning uit informatienota Gemeente Zuidplas

Advertentie