8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

CKV Nieuwerkerk D1 kampioen van Nederland

Zaterdag 6 april 2019 is een dag die kan worden bijgeschreven in de geschiedenisboeken van korfbalvereniging CKV Nieuwerkerk. Nieuwerkerk/Van Loon D1 werd afgelopen zaterdag in Dordrecht Nederlands kampioen van de D-Hoofdklasse! De beste D-ploeg van Nederland. Op een kampioenschap met onder andere Korfbal League clubs zoals PKC, LDODK, Fortuna en KZ ging Nieuwerkerk er met de titel vandoor. Een fantastische prestatie. De finale tegen LDODK D1 uit Gorredijk werd, na een 3-4 achterstand bij rust, met 10-6 gewonnen. Groot feest voor de pupillen van de D1 en hun grote supportersschare.

De openingswedstrijd in de poulefase was tegen PKC D1, de D1 van de grootste club van Nederland dus. Na een gelijkopgaand begin werd Nieuwerkerk D1 sterker. Door een zeer sterke defensie van Nieuwerkerk wist PKC maar drie keer te scoren. Nieuwerkerk deed dat zelf negen keer en won het belangrijke openingsduel zo met 9-3.

De tweede poulewedstrijd was tegen KZ uit Koog aan de Zaan, wederom een Korfbal League club. KZ had haar eerste duel met 4-5 verloren van De Meeuwen. Deze wedstrijd was een mindere pot van Nieuwerkerk D1. De ploeg kwam niet lekker in de wedstrijd en verloor uiteindelijk met 4-5. Even een teleurstelling.

De derde en beslissende poulewedstrijd was tegen De Meeuwen uit Putten. Zij hadden twee keer gewonnen en hadden dus aan een gelijkspel voldoende voor een plek in de finale. Nieuwerkerk D1 moest winnen om die finale te halen. En dat gebeurde op zeer overtuigende wijze. Binnen een paar minuten was het 4-0. De ruststand was 5-0 en Nieuwerkerk D1 won uiteindelijk met 7-1. Na drie wedstrijden hadden KZ, De Meeuwen en Nieuwerkerk allemaal vier punten behaald. Op doelsaldo werd Nieuwerkerk D1 eerste in de poule en daarmee plaatste de ploeg zich voor de finale.

De finale werd gespeeld tegen LDODK D1 uit Gorredijk, de derde ontmoeting met een Korfbal League club. LDODK D1 had een prima poulefase gespeeld en favoriet Fortuna D1 achter zich gelaten. Dat beloofde een spannende finale te worden. Het werd sowieso een onvergetelijke ervaring voor de jonge talenten van CKV Nieuwerkerk. Volle tribunes aan twee kanten van het veld. Uiteraard heel veel publiek uit Nieuwerkerk. Oplopen in het donker en de spotlight en natuurlijk strakke koppies van de spanning. Deze spanning zorgde voor een wat traag begin van de wedstrijd. LDODK stond bij rust 4-3 voor. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Maar toen begon de tweede helft!

Een helft waarin Nieuwerkerk D1 liet zien absoluut de beste ploeg van Nederland te zijn! Over alle schijven gevaarlijk en scoren via veel verschillende spelers. Bij een stand van 6-4 hadden er zes verschillende Nieuwerkerk spelers gescoord. In die prachtige tweede helft zeven Nieuwerkerkse goals achter elkaar! En dus een 4-10 voorsprong in de finale! Het feest kon beginnen en dat besefte het Nieuwerkerkse publiek!  Uiteindelijk won Nieuwerkerk D1 met 6-10 de finale en werd de ploeg van coaches Masja Sies, Marlies v.d. Burgt en John Tims kampioen van Nederland!

Een mooie huldiging op de speelvloer in Dordrecht volgde en toen aanvoerster Britt Laan de beker omhoog mocht houden was er sprake van een ongekende vreugde in het Nieuwerkerkse kamp. Ook bij aankomst in de kantine in Nieuwerkerk aan de IJssel natuurlijk feest. Een nationale titel, het gebeurt niet vaak, dus die moet je vieren.

Woensdagavond 10 april wordt CKV Nieuwerkerk D1 om 19:00 uur gehuldigd door sportwethouder Jan Verbeek in de Saffier aan de Kleinpolderlaan.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg