-1.6 C
New York
vrijdag 28 februari 2020

Orka’97 stopt in juli met geven van zwemlessen

De Moordrechtse zwem- en polovereniging Orka’97 stopt in juli met het geven van zwemlessen in zwembad de Zuidplas in Moordrecht. Ouders hebben dit op woensdagavond 10 april te horen gekregen via een brief van de vereniging.

Orka’97 geeft al lange tijd les voor Zwem ABV en Zwemvaardigheid. Door het ontbreken van vrijwilligers is de vereniging genoodzaakt om dit te stoppen: “De reden dat we genoodzaakt zijn te stoppen is dat wij de veiligheid van uw kind(eren) niet meer voldoende kunnen waarborgen wegens onderbezetting. Ook de kwaliteit van onze lessen komen hierdoor in gevaar” laat de vereniging in de brief weten.

Een van de ouders, Eelco Slingerland is geschokt door het plotselinge stoppen van de zwemles ;”we hebben wel de oproep voor vrijwilligers gezien maar wisten niet dat de nood zo hoog was. Nu moeten we elders naar zwemles en buiten de wachtlijst die je te wachten staat vraag ik me af of we zulke goede zwemlessen weer gaan krijgen. Ik vraag me ook af of de politiek hiervan op de hoogte is, dit kan toch niet zomaar van de een op de andere dag gebeuren?“. Er blijven wel zwemlessen in Moordrecht, gegeven door sportstichting Zuidplas, maar hier geldt volgens de website een wachttijd tot 3 maanden voor. Deze zal mogelijk gaan oplopen met het stoppen van de activiteiten van Orka’97 ; “Kinderen kregen hier tweemaal per week een half uur les, dat was altijd erg fijn. Ook hadden wij als ouders veel vertrouwen in de kwaliteit van de zwemlessen” aldus Slingerland

In het verleden is er meer te doen geweest over zwemlessen in Zuidplas. Eerst was er er een grote discussie over het voortbestaan van zwemlessen in Zevenhuizen, welke uiteindelijk commercieel is doorgezet door het Zweminstituut en is er een discussie geweest van zelfs eventuele sluiting van het zwembad in Moordrecht. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad beide zwembaden te behouden .

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
272VolgersVolg
420VolgersVolg