8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Brand in slooppand Groenendijk Nieuwerkerk

In een slooppand aan de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel is zondagavond 14 april brand ontstaan. Het gaat om een oud pand naast de parkeerplaats waar Van Vliet Trucks jarenlang vrachtwagens heeft gestald. De brand werd rond 19.30 uur bij de hulpdiensten gemeld. Bij aankomst van de brandweer kwam er veel rook vrij. Omdat het lastig was het leegstaande pand snel binnen te komen werd direct voor de zekerheid ook een brandweer wagen uit Capelle te hulp geroepen. Nadat een roldeur was open gezaagd kon de brandweer het vuur snel blussen.

Het pand staat al jaren leeg en volgens buurtbewoners wordt er steeds meer aan vernield. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat de brand zondagavond is aangestoken. Het is de bedoeling dat op de zelling in de toekomst nieuwbouwwoningen komen. Wanneer de huidige bebouwing gesloopt gaat worden is niet bekend. Volgens buurtbewoners was dit al veel eerder de bedoeling.

Advertentie