8.5 C
New York
maandag 6 juli 2020

CAS-CRM/ZVH kampioen in Topdivisie volleybal

De heren van CAS-CRM/ZVH zijn op zaterdagavond 13 april kampioen geworden van de Topdivisie door een 3-1 overwinning op Reflex uit Kampen. Door dit kampioenschap keert ZVH na twee jaar terug naar de Eredivisie van het volleybal. De afgelopen weken was ZVH steeds omhoog gekropen op de ranglijst en werd de afsluiting van het seizoen extreem spannend.

Door de stand in de competitie was deze wedstrijd een echte finale geworden, tegenstander Reflex stond twee punten voor in de ranglijst en dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. De opgave voor de mannen van Kristian van der Wel was vooraf duidelijk : Er moet gewonnen worden met maximaal 1 set verlies. Met een 3-2 overwinning of verlies wordt tegenstander Reflex kampioen.

ZVH won de eerste twee sets met overtuigende cijfers : 25-17 en 25-21. Reflex schrok wakker van de achterstand en wilde ook blijven gaan voor de wedstrijd en won de derde set met 23-25 Hierdoor werd de finale nog spannender, als ZVH de vierde set kon winnen was het kampioen. Won Reflex de set dan ging de wedstrijd nog een set verder maar waren de Kampenaren kampioen. ZVH liet zich echter niet van de wijs brengen bouwde de voorsprong in de set uit tot een 25-18 overwinning. Bij het laatste punt ontplofte Swanla. ZVH keert na 2 jaar terug naar de Eredivisie!
(foto’s Andrรฉ Dirks)

Volg het laatste nieuws

2,271FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg