8.5 C
New York
vrijdag 29 mei 2020

ODMH kondigt droogte alert fase 2 af

De OmgevingsDienst Midden Holland heeft op 12 april fase 2 afgekondigt in de regio Midden Holland waar Zuidplas en Waddinxveen onder vallen. Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat.

Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook de medewerking van inwoners om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken.

Tijdens deze fase kan men natuurlijk nog steeds gerust de natuur intrekken. Maar men moet wel extra alert zijn aldus de ODMH die oproept om het gezonde verstand te gebruiken en meld vooral in deze fase verdachte zaken meteen via 112. Ook mag men, ondanks een – gemeentelijke of provinciale – vergunning, hoogstwaarschijnlijk niet meer stoken, bijvoorbeeld om snoeiafval te verbranden.


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg