8.5 C
New York
woensdag 8 juli 2020

Bijzondere talenten zwemmen bij Sportstichting Zuidplas in Moordrecht

Binnen Sportstichting Zuidplas volgen 782 kinderen zwemles om hun zwemtalent te ontwikkelen. Ieder kind heeft talenten, maar sommige kinderen hebben een talent dat voortkomt uit een lichamelijke en/of verstandelijke beperking waardoor het voor deze kinderen niet mogelijk is om volgens het reguliere zwemonderwijs hun zwemdiploma te behalen.

Sportstichting Zuidplas heeft deze behoefte opgepakt en is gestart met een bijzondere talentengroep. 10 van deze kinderen zwemmen momenteel op de vrijdagmiddag op onze locatie in Moordrecht binnen de lesgroep voor bijzondere talenten. Wij werken hiervoor met kleine groepen van maximaal 4 à 5 of kinderen. De lessen voor onze bijzondere talenten staan onder leiding van 2 gediplomeerde bewegingsagogen.

Sinds januari van dit jaar wordt er hard geoefend in deze bijzondere talentengroepen. Zo hard en goed dat de afgelopen periode ons eerste bijzondere talent, Naomi, haar A-diploma heeft gehaald! Zij is nu hard aan het oefenen voor haar B-diploma.

Zwemles geven aan bijzondere talenten vraagt een andere benadering dan lesgeven aan reguliere groepen. Voor Hans werkt het namelijk heel goed als hij kan zien hoe zijn zwemmen eruitziet. Daarom maakt de zwemjuf filmpjes van Hans zijn zwemkunst, Hans bekijkt zichzelf vervolgens op de IPad en analyseert op die manier wat goed gaat en wat nog beter kan. Voor Simon werkt het weer heel goed om liedjes te zingen. Hij gaat zingend door het zwembad en door zijn liedjes kan hij de stapjes, die hij moet doen voor de schoolslag, beter onthouden.

De bijzondere talenten oefenen iedere vrijdagmiddag, samen met de bewegingsagogen, in ons prikkelvrije zwembad De Zuidplas in Moordrecht. Het is verrassend en mooi om te zien hoe onze bijzondere talenten hun eigen talent gebruiken om hun zwemvaardigheid te ontwikkelen. Benieuwd naar of interesse in onze bijzondere talentengroep? Kijk op onze website of mail naar zwemzakenmoordrecht@sportstichtingzuidplas.nl

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg