8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Handhaving vat beschonken bestuurder in de kraag in Zevenhuizen

De gemeentelijke handhavers van de gemeente Zuidplas hebben op 20 april een beschonken bestuurder in de kraag gevat in Zevenhuizen. Dit laten ze weten op het Twitterkanaal van de handhavers. Tijdens de dienst waren ook Raoul Verwey als hoofd veiligheid en Raymond IJsselstijn als
Veiligheidsadviseur rampen en crisisbeheersing mee met de horecadienst.

Die laatste twitterde “Zien we 02:30u in Zevenhuizen een man de kroeg uitkomen en in de auto stappen. 100m later reed de bestuurder op een ‘biggenrug’. Bij aanspreken alcohollucht“. De handhavers hebben hierna de politie Waddinxveen-Zuidplas ter plaatse laten komen en die hebben de bestuurder aangehouden.

Bij de ademanalyse bleek dat de bestuurder bijna driemaal de toegestane hoeveelheid gedronken had, namelijk 560 ugl. Volgens een tweet van Handhaving werd het een hoge boete én een kater voor de man. Ondanks dat de medewerkers van handhaving diverse procesverbalen moeten tikken doen ze dat graag voor deze reden, aldus hun Twitterbericht. Naast deze actie hebben de handhavers ook een ambulance geassisteerd bij een bestuurder met gezondheidsproblemen.

Advertentie