8.5 C
New York
dinsdag 7 februari 2023

Respect centraal bij 6 tegen 6 voetbaltoernooi in Moordrecht

Sportstichting Zuidplas en de jongerenwerkers van Welzijn Zuidplas hebben kortgeleden een zes tegen zes, ook wel 6vs6 genaamd voetbaltoernooi georganiseerd op het Johan Cruyff court “Memphis Depay” in Moordrecht. Het toernooi mag een succes genoemd worden en zal zeker vaker terugkeren.

Er hebben 4 teams van jongens en meiden deelgenomen. Het lekkere weer de vele toeschouwers zorgden voor een gezellige sfeer. Respect, 1 van de 14 regels van de Johan Cruijff Foundation stond centraal tijdens het toernooi en alle deelnemers hebben dan ook de respectvlag getekend. Na 6 spannende en uiterst sportieve wedstrijden was het team van FC Ruwina het sterkst en mocht zich kampioen van Moordrecht noemen.

Ruim 2 jaar geleden is het veld aangelegd als een cadeau van de Johan Cruijff Foundation aan Memphis Depay, waarbij de gemeente Zuidplas ook een behoorlijke bijdrage heeft meebetaald. Hoewel Memphis nog steeds geen tijd heeft gehad het veld te openen, wordt het door jong en oud gebruikt. Niet alleen zijn er voetbalwedstrijden maar wordt er bijvoorbeeld ook Thai Chi lessen op het zachte kunstgras gegeven.

Advertentie