8.5 C
New York
woensdag 3 juni 2020

Honderden motoren starten hun traditionele RMS Ride Out in Moordrecht (met video)

Zoals elk jaar op 25 april startten naar schatting tussen de 450 en 500 motoren de jaarlijkse RMS Ride Out van Moordrecht naar Apeldoorn. De motoren reden onder politiebegeleiding via de Middelweg in colonne naar de snelweg wat altijd een bijzondere optocht is.

Op 25 april wordt de jaarlijkse proclamatiedag van de RMS gevierd. Elk jaar wordt hierbij het uitroepen van de  Republiek Maluku Selatan (RMS), in Nederlands Republiek der Zuid-Molukken, op 25 april 1950 op Ambon herdacht. In die tijd kwamen veel Molukkers naar Nederland. In Nederland zijn tal van bijeenkomsten en feesten.

Het aantal motoren leek minder dan voorgaande jaren. Vorig jaar deden er naar schatting ongeveer 800 motoren mee. Ook toen ging de tocht naar Apeldoorn. Dit jaar was er in Apeldoorn enige commotie omdat theater Orpheus de bijeenkomst niet meer wilde ontvangen maar de rechter besloot in een kort geding dat het theater wel moest meewerken.

Foto’s: Eelco Slingerland


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg