8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Groene Harthopper en leerlingenvervoer blijven met vervoerder Wegman rijden na definitieve doorstrart

Het vervoer van de Groene Harthopper en het vervoer van kwetsbare leerlingen blijven worden uitgevoerd door vervoerder Wegman. Na al eerder een positief bericht aan het personeel, is er ook nu officieel een akkoord voor een doorstart van het taxibedrijf uit Ameide.

Uitzendonderneming Talent4Taxi heeft overeenstemming bereikt met de curator van Taxi Wegman en Wegman Personenvervoer (hierna te noemen “Wegman”) over een doorstart van beide bedrijven, die op 8 april 2019 failliet gingen. “Wij zijn verheugd dat met een gedegen financieel fundament de onderneming verder uitgebouwd zal gaan worden. Wegman zal op een duurzame manier vervoersdiensten blijven leveren en iedere dag weer de verwachtingen van onze klanten en opdrachtgevers willen waarmaken” aldus directeurFried Sengers van Talent4Taxi .

De vakbond FNV pleitte eerder dat gemeenten meer geld beschikbaar moeten stellen om zo de marktwerking uit het bijzondere vervoer te halen en faillissementen zoals bij Wegman te voorkomen. Maar de vakbond is ook blij met de doorstart. Rufus Kohn van FNV Bondgenoten stelt “Al op een vroeg moment van het faillissement en de doorstart zet FNV zich in voor de werknemers. Ik wens het bedrijf succes in deze lastige markt en ga er van uit dat de werknemers met gelijke arbeidsvoorwaarden het werk mogen voortzetten“.

Daan de Haas, verantwoordelijk wethouder in Zuidplas:Ik ben ontzettend blij dat de doorstart gelukt is. Dit met name omdat er daardoor weinig veranderd in de dienstverlening richting de leerlingen en de gebruikers van het WMO vervoer. Ook voor de chauffeurs is dit beter omdat ze het bedrijf en de routes kennen. We zijn ook behoorlijk tevreden met de kwaliteit tot nu toe. Als laatste betekent dit ook dat de gemeenten in Midden-Holland geen nieuwe aanbesteding hoeven op te starten en dat scheelt ook werk en kosten”.

Bij de doorstart van Wegman heeft ruim 85% van het personeel zicht op een baanaanbod bij de nieuwe onderneming. Voor de mensen die niet mee gaan in de doorstart, zal Talent4Taxi zich maximaal inspannen een passend ander baanaanbod mogelijk te maken.

De firma Wegman ging vorige maand failliet en was op dat moment vervoerder van de Groene Harthopper. Dit is een vraag gestuurd vervoer van WMO clienten in de regio Midden Holland waar Waddinxveen en Gouda ook onder vallen. Daarnaast had Wegman ook het vervoer van leerlingen naar het speciaal onderwijs in deze regio waarbij ruim 500 kinderen naar meer dan 100 bestemmingen moeten worden gebracht. De gemeenten in Midden Holland hebben altijd vertrouwen gehad in de doorstart van de vervoerder.

Advertentie