8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

SAZ Repaircafé Zuidplas succesvol gestart

Het is dinsdag 30 april om 13:00 uur en vol spanning wachten de vrijwilligers van het SAZ Repaircafé Zuidplas op Kerklaan 98, het inloophuis van Koffie enzo, op een eerste klant. En ja hoor, ze hoeven niet te kijken hoe het gras groeit want meteen al zijn er 3 mensen met een defect apparaat.

“Wat mankeert eraan” is de vraag aan de mevrouw met 2 grote tassen. “Nou het zijn 2 stoomstrijkijzers maar van de een is de watertank stuk en van de ander strijkt de machine niet zo lekker meer. Kunnen we samen misschien van twee één maken?” “Laten we eens kijken of er voldoende gelijkenis is” stellen we voor. De beide apparaten worden uitgestald en mevrouw geeft een speciale schroevendraaier aan. “Leuk zeg. U heeft al een poging gewaagd?” “Ja, maar de schroeven zitten te diep” “Kom, ga zitten, dit ziet er goed uit, het lijkt me mogelijk”. Samen gaan ze aan de slag en ondertussen is er ook al een broodrooster en een stoom-dweil onderhanden genomen.

Peter Rommens, die aan de basis van het SAZ Repaircafé Zuidplas stond, is erg in zijn nopjes. “Je hebt wel een idee, en je kent ervaringen van andere plaatsen, maar deze start is toch buiten verwachting goed.” “We hebben,” denkt hij, “veel te danken aan de aandacht in de lokale pers en bij de lokale omroep.” “Nu nog zorgen dat ons succes van vandaag, door mond op mond reclame, groter groeit.” Aan het tevreden gezicht van de ‘strijkijzer mevrouw’ is te zien dat dit moet gaan lukken. Een praatje, meedoen met de reparatie, een lekker bakkie, het is er allemaal.

Zo zorgen we voor, het verminderen van de afvalberg, besparen van grondstoffen maar zeker ook het sociale contact. “Wat de mensen ook moeten weten” herinnert Elly Onderwater van SAZ ons eraan. “Wanneer je lid bent van SAZ kun je een beroep doen en gebruik maken van de service Vervoer.” Daar sluiten we ons graag bij aan. Informatie op de website www.sazuidplas.nl of bel op werkdagen tussen 10 en 12 uur 0621670835. Dit repaircafé is in Koffie Enzo op de Kerklaan 98 (Oude Dorp) in Nieuwerkerk aan den IJssel

Foto boven : Repair Café Zuidplas

Advertentie