8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Heel Nieuwerkerk bakt!

Heel Nieuwerkerk bakt? Nee, het zijn de vrijwilligers van de Zonnebloem, afdeling Nieuwerkerk die op 8 mei met allerlei zelf gebakken producten de gasten van de Zonnebloem trakteren. Tijdens de algemene vergadering in februari werd voorgesteld om de gasten een brunch aan te bieden, waarbij de vrijwilligers de keuken zouden ingaan en allerlei lekkere dingen zouden bakken. Dit voorstel werd enthousiast onthaald. Veel vrijwilligers meldden zich aan om als keukenprins(es) te boek komen te staan bij de gasten. Hoewel er absoluut geen wedstrijdelement is en de beste baksels niet beloond worden, zal iedere vrijwilliger extra zijn of haar best doen om iets behoorlijks aan de gasten voor te schotelen. De beloning zal eruit bestaan dat de producten van de vrijwilligers met smaak opgegeten worden.

Het evenement vindt plaats in de Museumgarage aan de Vijf Boeken in Nieuwerkerk aan den IJssel. (http://museumgarage.nl/). Deze locatie is belangeloos beschikbaar gesteld door mevrouw Van der Dussen, die ook al lang vrijwilliger is van De Zonnebloem in Nieuwerkerk. Tussen tal van historische auto’s en motoren die de zaterdag daarop ook te zien zijn tijdens de Hollandsche IJsselrit, zullen de gasten brunchen. Dat zal voor veel gasten dan dubbel genieten zijn. En genieten van de brunch en de ogen uitkijken naar de prachtige oude auto’s.

Uiteraard zullen de gasten die geen eigen vervoer naar de locatie hebben, door vrijwilligers gehaald worden van huis en na afloop weer thuis gebracht worden.

De Zonnebloem is er voor iedereen , jong en oud, met een lichamelijke handicap. Iedereen kan zich gratis aanmelden. Dankzij donaties en de opbrengst van de loterij die vorige maand van start is gegaan kunnen de vrijwilligers van de Zonnebloem, afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel activiteiten organiseren voor de gasten. De voorzitter van de afdeling, Alex Wijnhold : “Behalve vrijwilligers die onze gasten bezoeken, zijn er ook vrijwilligers nodig die zich inzetten om juist de activiteiten te organiseren en te begeleiden. Als je dat leuk vindt, en echt het is ook leuk, neem dan gerust contact met mij op. Dat kan via de email aw.wijnhold@live.nl of telefoon 0611734213.”

Bron foto’s : Alex Wijnhold – De Zonnebloem


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg