8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

VVD is uitgeplakt op stalen borden

De VVD in de gemeente Zuidplas is uitgeplakt met de huidige verkiezingsborden. Daarom zal de partij aankomende gemeenteraadsvergadering een motie vreemd aan de orde van de dag indienen. .

In de motie constateert de VVD dat de posters door weer, wind en vandalisme los raken, waardoor ‘verrommeling’ ontstaat en dat plakken met ladder en kwast een verspillende ritueel is welke niet meer past in deze tijd. Ze vragen het college dan ook om een onderzoek te gaan doen naar de kosten van de huidige stalen borden en de alternatieven .

Trotterbord in Rotterdam Nesselande

De liberalen zien als goed voorbeeld zogenaamde voorbedrukte  Trotterborden Deze worden gebruikt in Rotterdam en Capelle aan den IJssel worden gebruikt. Deze borden zijn aan beiden kanten bruikbaar en staan zo hoog dat er geen wildplakkerij of vandalisme kan plaatsvinden. Naast de kosten wil de VVD ook de andere voor- en nadelen van de alternatieven laten onderzoeken.

De kosten van een trotterbord zijn 1.050 euro per stuk blijkt uit een B&W stuk van de gemeente Veenendaal. Zuidplas heeft nu 14 verkiezingsborden wat neer komt op 14.700 euro per verkiezing. De huidige manier zijn stalen borden die door de buitendienst van de gemeente neer worden gezet. Afgelopen week heeft de VVD nog wel een plakronde gedaan zoals te zien is in het onderstaande twitterbericht.

Advertentie