8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Aandeelhouders Cyclus benoemen Boot tot opvolger van Krapels

De aandeelhouders van Cyclus hebben Linda Boot benoemd als directeur-bestuurder van Cyclus. Boot (1964) zal per 1 augustus de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf overnemen van Jan Krapels én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.

De organisatie van Cyclus heeft een pittige tijd achter de rug doordat een van de grootste aandeelhouders, Gouda, een aantal taken niet meer door Cyclus liet uitvoeren. Krapels, gestart in 2015 bij Cyclus, heeft het bedrijf van een logge overheids NV weten te transformeren naar een bedrijf dat markt conform kan werken. Krapels: “Ik ben trots op het team dat de afgelopen jaren onder druk knappe prestaties heeft geleverd én dat tegelijkertijd zijn pijlen heeft gericht op de mogelijkheden die er voor Cyclus zijn in de circulaire economie. De omvorming is gereed, mijn opdracht zit er bijna op. Ik draag het stokje per 1 augustus over aan Linda Boot en ik wens haar veel succes en plezier bij Cyclus.

In Zuidplas, aandeelhouder voor ruim 8% doet Cyclus het legen van de afvalcontainers voor restafval en GFT. Ook zorgt Cyclus voor de verdere verwerking elders van restafval, plastic, GFT en papier. De afgelopen jaren zijn er bij Cyclus meer gemeenten aangesloten.

Linda Boot heeft een brede en jarenlange ervaring in het leiden van organisaties. In de afgelopen negen jaren werkte zij in de zorg als bestuursvoorzitter van stichting Pameijer. Daarvoor was zij actief voor onder meer gemeenten, gemeentelijke vervoersbedrijven, de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Boot: “Cyclus is een mooi operationeel bedrijf, van en voor gemeenten, met een belangrijke maatschappelijke taak. Ik heb ontzettend veel zin om samen met het team de vele mooie uitdagingen aan te gaan en de kansen te grijpen om Van Afval Naar Grondstof concreet handen en voeten te geven.

Links Jan Krapels, rechts Linda Boot
Advertentie