8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Raadsleden doorweekt na meelopen met rondje buurtpreventie

Gemeenteraadsleden en adviseurs van CDA, VVD, D’66 en ChristenUnie/SGP trotseerde de regen en liepen op donderdagavond 9 mei een rondje mee met de buurtpreventie in de Nieuwerkerkse Mossenbuurt. De mannen van dit buurtpreventieteam lopen meerdere malen per week een rondje door de wijk.

Het team let op allerlei zaken die mogelijk kunnen leiden tot inbraken of andere activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen. Een slecht verlicht huis kan leiden tot een kaartje ter waarschuwing in de brievenbus en een fiets die niet op slot staat wordt aan de bewoner gemeld. Marco van der Arend had een mooi voorbeeld : “We troffen op straat een tas aan en doen we die open maakten zaten er Ipads,mobieltjes, fotocamera en laptops in. Onze eerste gedachte was dat dit mogelijk gestolen waar zou zijn maar het bleek een ‘vergeten’ tas van de vakantielading te zijn. Het gezin was dankbaar”.

Tinet de Jonge, raadslid voor het CDA is doorweekt maar geeft niet op. Op twitter schreef ze na afloop dat de mascara tot aan haar navel was gekomen. Toch gaat ze ondanks de doorgelopen make-up op de foto met collega Verdoes.  Willem-Jan Verdoes legt ook uit : “Het is een hele enthousiast, leuke groep mensen die de wijk goed kennen,  weten wat er speelt en wie waar woont, welke problematiek er speelt kortom, een groep mensen die betrokken zijn bij de wijk en die veiliger maken”.

Het buurtpreventieteam let ook op de openbare ruimte. Gebreken zoals verzakkingen of lantarenpalen die niet werken worden direct aan de gemeente gemeld. In geval dat er ook problemen van overlast zijn of er andere problemen op gebied van huiselijke aard worden gezien kan het team dit melden bij de gemeente.

Marco van den Arend had in kader van het driejarig bestaan op twitter alle politieke partijen en media meegevraagd. “We hebben er hard aan gelopen maar ben blij dat ze er zijn en dat ze ondanks de regen tot het eind mee zijn blijven lopen. Deze week bestaan we drie jaar en wilde dit een beetje chachet meegeven. We hopen hiermee ook aandacht mee te krijgen zodat ook in andere buurten het weer een beetje gaat aantrekken. We hopen ook dat de gemeenteraad ook kan zorgen voor betere materialen, ik heb alleen een hesje en omdat mensen kijken wie je bent kan daar geen regenjas overheen”.

Marco van den Arend over het meelopen van politici

D’66 raadslid Chantal Bon-Van de Griek blikt op de tocht terug :”Het was heel erg nat maar ook goed, goed om te zien dat er tijdens zo’n rondje veel dingen gesignaleerd worden. Ze signaleren scheve stoeptegels en slechte verlichting maar ook gezinnen waar het tijdelijk niet even goed gaat en dat doorgeven aan de gemeente. Ze doen echt belangrijk werk!

Wilt u ook een rondje door uw wijk lopen? aanmelden kan via de website Zuidplasveilig

Advertentie