8.5 C
New York
vrijdag 29 mei 2020

Ontwikkeling gezondsheidscentrum in Dorrestein vordert gestaag

De ontwikkeling van het gezondsheidscentrum De Twee Gebroeders aan de Beijerinckstraat in de Nieuwerkerkse wijk Dorrestein vordert gestaag. Dat blijkt uit het antwoord dat Gouwe IJssel Nieuws kreeg na een vraag aan de gemeente. Dit centrum met daar boven woningen komt op de plek waar nu nog het oude pand van de Rabobank leeg staat.

De woordvoerder van de gemeente Zuidplas laat weten : “De gemeente is met Stebru in gesprek over de ruimtelijke procedure en het inrichtingsplan. Stebru neemt hierin het initiatief. Het proces bevindt zich in een afrondende fase. De verwachting is dat het plan nog vóór de zomervakantie wordt gepresenteerd aan de raad“.

Het plan voor de Twee Gebroeders bestaat uit een gezondheidscentrum en een aantal hoogwaardige, appartementen tussen de 50 en 120 vierkante meter. De plannen voor deze locatie liggen in lijn met de ambitie van de gemeente Zuidplas om een gevarieerd programma aan te bieden. Het woon- en zorgprogramma is dan ook een mooie aanvulling op het huidige winkelcentrum. Momenteel wordt er een belegger gezocht voor het afnemen van het gebouw.

De verwachting is dat het plan nog vóór de zomervakantie wordt gepresenteerd aan de raad

Woordvoerder gemeente Zuidplas

Dit gezondsheidscentrum vervangt het oorspronkelijke plan voor de vestiging van een Lidl in Dorrestein, iets wat de gemoederen jaren bezig heeft gehouden in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op dit moment staat het pand te huur voor tijdelijke huurders.

Rabolocatie Dorrestein
Huidig pand Rabobank aan de J.A. Beijerinckstraat

Tekening boven : Plan voor het gezondheidscentrum Bron : Stebru


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg