8.5 C
New York
woensdag 3 juni 2020

Hollandsche IJsselrit trok veel aandacht (met video)

Net als het voorgaande jaar mocht op zaterdag 11 mei de Hollandsche IJsselrit weer van start gaan met schitterend weer. Deze toertocht met 65 oldtimer auto’s en 25 motoren gingen al vroeg van start vanaf het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Er gelden wel leeftijdsregels voor de deelnemende voertuigen : Auto’s moeten gebouwd zijn voor 1940 en de motoren voor 1960. Dat was goed te zien bij de diversiteit aan motorvoertuigen die er stonden en dit keer ging iedereen redelijk op tijd weg. Door de ouderdom kan het wel zijn dat niet alle voertuigen en motoren de tocht afmaken grapte voorzitter  André van der Dussen. Alle eigenaren hadden alles wat maar kon glimmen ook glom aan de voertuigen en vertelden aan de bezoekers met trots over hun voertuigen.

Wethouder Daan de Haas startte de tour die via de s’-Gravenweg richting het Westland ging, waar de eerste stop in Wateringen was bij sponsor Blansjaar. Vanaf Wateringen ging de tocht langs rivier de Vliet naar Voorschoten voor de lunch en dan via het Groene Hart terug langs de Hollandsche IJssel terug naar Nieuwerkerk. Daar was bij bouwbedrijf Valkenburg de afsluiting van de toertocht.

Link met meer foto’s naar ons facebookalbum

Foto ’s : redactie en Eelco Slingerland.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg