8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Windlust swingt en draait op open molendag 2019

Op zaterdag 11 mei 2019 was het open molendag en molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel pakte uit met een druk programma. Niet alleen was de molen open voor het publiek tijdens het draaien, rond de molen was ook een heel programma neergezet.

Wie aankwam werd verwelkomt door de klanken van shantykoor de MoordtZangers die voor de molen optraden. Daarnaast was er meel te krijgen die gemaakt is van de tarwe die de stichting Natuurpolders heeft geteeld in de Hennipgaarde in Zevenhuizen. Met dank aan winkeliers van de Reigerhof, die diverse prijzen ter beschikking had gesteld, was er een enveloppenloterij met de molen als goed doel.

In samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard voer de Libris vanaf de molen naar het gemaal Abraham Kroes welke ook open was die dag. Het was druk met veel ouders die hun kinderen lieten zien hoe de molen werkt.

Advertentie