8.5 C
New York
woensdag 3 juni 2020

Drukte van belang bij schoolsportweek in Nieuwerkerk (video)

Vanaf maandag 13 mei staat de Parkzoomhal en de sportvelden er omheen de gehele week in het teken van de schoolsportweek. Volgens Debbie Schriemen-van den Bos van de sportstichting Zuidplas komen deze week 1500 leerlingen van alle Nieuwerkerse basisscholen sporten als een soort georganiseerde sportdag.

De leerlingen van de sportklas van het Thorbecke college en 35 vrijwilligers helpen mee om alles in goede banen te leiden en er is heel veel diversiteit aan sporten te doen. In de hal zelf wordt er geturnd en badminton gespeeld, buiten zijn er een opblaasbare banen waar men in kan voetballen, een stormbaan kan trotseren of gewoon lekker springen.

Uiteraard kunnen voetbal en hockey niet ontbreken bij de sporten maar ook bijzondere spelletjes zijn er bedacht, zoals een panty met een bal op het hoofd en dan proberen om een fles water om te stoten. Aan de conditie wordt spelenderwijs gewerkt op het hockeyveld waarbij ook schaatsen op het droge een oefening is.

De kinderen hebben het met mooie weer getroffen en genieten zichtbaar van de spelletjes. Leerkrachten en ouders die aanwezig zijn hebben hierdoor een rustige dag met de kinderen. In het najaar zijn de basisscholen van Moordrecht aan de beurt voor de schoolsportweek.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg