8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Jongerenvraagbaak hoezitdat.info nu ook voor Zuidplas

Jongeren in Zuidplas met vragen over geld, studeren, seks, relaties, gezondheid, opleiding en internet kunnen vanaf woensdag 15 mei voortaan terecht op de regionale jongerenwebsite Hoezitdat.info/zuidplas.  Wethouder Verbeek stelde de site in werking op het Thorbecke College in Nieuwerkerk aan den IJssel

De aanvulling van de jongerenwebsite Hoezitdat.info speciaal voor Zuidplas wordt 15 mei ‘gelanceerd’. Op deze website vinden jongeren niet alleen antwoorden op hun vragen, maar ook leuke weetjes en berichten van andere jongeren. Deze lokale pagina in de regionale website is een samenwerking van gemeente Zuidplas, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Welzijn Zuidplas en vervangt de eerdere lokale website speciaal voor jongeren: JIZU.nl. Deze laatste website is nooit echt bekend geworden.

Hoezitdat.info is er nu ook voor jongeren uit de gemeente Zuidplas. Een woonplaatskeuze stemt informatie af op de eigen omgeving. Zo zien jongeren bijvoorbeeld of er in de buurt leuke activiteiten te doen zijn, maar ook waar ze terecht kunnen met vragen of problemen. In welke mate jongeren een website nog bezoeken is niet duidelijk, wel doen jongeren veel meer met bijvoorbeeld Snapchat dan de traditionele sociale media zoals Facebook.

Advertentie