8.5 C
New York
vrijdag 29 mei 2020

Park Hitland organiseert buitendag met Sport&Spel

Op zondag 19 mei staat Park Hitland in het teken van een Buitendag met het thema Sport & Spel. In Hitland-Zuid (nabij Capelle aan den IJssel) worden tussen 10:00-16:00 uur diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Een gezellige dag waar iedereen van harte welkom is!

Park Hitland is een mooi stuk natuur vlakbij huis, waar je bij uitstek terecht kunt voor een wandeling, buiten sporten of middagje uit. Op zondag 19 mei is er een Buitendag georganiseerd waarop je allerlei leuke activiteiten kunt doen. Bij de activiteiten verzamel je stempels, waarmee je een kleine versnapering kunt verdienen. Alle activiteiten zijn te vinden in Hitland-Zuid, grenzend aan Capelle aan den IJssel. Tussen de eerste parkeerplaats aan de Blaardorpseweg en de parkeerplaats aan het einde van het Langepad aan de Groenendijk vind je het merendeel van alle activiteiten, zo ook bij Golfbaan Hitland.

Vanaf de parkeerplaats kom je bij de trimbaan langs het Langepad een heuse pop-up stormbaan tegen, waar jong en oud plezier op kunnen beleven! Even verderop bij de waterspeelplaats in Hitland-Zuid vind je een springkussen, diverse creabea workshops voor kinderen en een stroopwafelkraam. De ontmoetingstuin in Hitland-Zuid (tegenover waterspeelplaats) is tussen 10:00- 16:00 uur geopend voor iedereen. Je kunt een rondleiding volgen, er staan kraampjes waarop eigen producten verkocht worden en de koffie staat klaar.

Bij Leefgoed de Olifant is de jaarlijkse Beeldentuin ook op zondag 19 mei geopend en worden er tussen 15:00-16:30 uur presentaties verzorgd door kunstenaars (meer info: www.leefgoed.nl). Sportieve activiteiten Op zondag 19 mei kun je op drie momenten een gratis kennismakingsles golf volgen bij Golfbaan Hitland (om 10:30, 12:00 en 13:30 uur). Wie verzekerd wil zijn van een plekje, kan zich inschrijven via www.parkhitland.nl/evenementen. Op Golfbaan Hitland kun je ook terecht voor het kanovaren (beginpunt van de kanoroute), en zo ook na 13:00 uur om gratis een rondje Footgolf uit te proberen (hierbij speel je een ronde op de golfbaan met een voetbal).

Beeldentuin, archieffoto uit 2018

Om 11:00 uur en 14:00 uur start er een bootcamp work-out bij de eerste parkeerplaats aan de Blaardorpseweg (inschrijving vooraf via www.parkhitland.nl/evenementen). De oefeningen kun je naar eigen invulling en niveau uitvoeren, dus iedereen kan meedoen! Kunst met hout Hitlandselaan

Op zondag 19 mei worden twee stammen van de recent gekapte bomen langs de Hitlandselaan door een houtkunstenaar bewerkt tot totempalen. De bewerking gebeurt live en kan door iedereen worden aanschouwd. In de middag kunnen kinderen de totempalen beschilderen, zodat met elkaar een mooi kunstwerk wordt gemaakt. De twee totempalen zullen een mooie plaats krijgen bij zowel de waterspeelplaats in Hitland-Zuid en de klimspeelplaats in Hitland-Noord.

Het advies aan alle bezoekers is om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Uiteraard kan de auto geparkeerd worden op de bekende parkeerplaatsen in en nabij Park Hitland. Bij meerdere informatiepunten in Park Hitland is het programma en de stempelkaart voor zondag 19 mei verkrijgbaar. Bij de twee openbare horecagelegenheden Hit eten & drinken en Restaurant & Theehuis De Dames kan iedereen op zondag 19 mei terecht voor speciale Buitendag aanbiedingen.


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg