8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Gemeente Zuidplas zoekt nog stemmentellers

De gemeente Zuidplas zoekt nog steeds mensen die stemmen willen tellen na afloop van de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei. Deze klus start om 20.45 uur en is klaar als alle stemmen zijn geteld. Het tellen vindt plaats op een van de stembureaus in de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen.

De stemmers doen het niet voor niets, ze krijgen een beloning van 35 euro gestort van de gemeente. De enige vereisten is dat een teller actief stemrecht heeft en dus 18 jaar en ouder is én stemgerechtigd is in Nederland voor deze verkiezingen. Aanmelden kan op deze pagina en meer informatie kan verkregen worden via verkiezingen@zuidplas.nl

Er is op donderdag 23 mei in Nieuwerkerk aan den IJssel een stembureau minder beschikbaar; omdat er examens zijn voor de leerlingen van het Comenius college is dit gebouw aan het Fresiaveld niet beschikbaar. Inwoners in de wijk Zuidplas kunnen wel stemmen bij de Wingerd aan het Kroonkruid of winkelcentrum de Reigerhof (in het voormalige filiaal van Foto Klein). Overigens mogen inwoners van Zuidplas door de hele gemeente stemmen mits men een geldig legitimatiebewijs en een stempas meebrengt. Alle informatie over de verkiezingen is te vinden op de verkiezingspagina van de gemeente Zuidplas.

Advertentie