8.5 C
New York
woensdag 8 juli 2020

Avondvierdaagse Moordrecht 2019 weer succesvol verlopen (met video)

De traditionele avondvierdaagse in Moordrecht kan in 2019 terugkijken op een succesvol jaar terugkijken. Er liepen bijna 800 kinderen van de drie basisscholen vier avonden door en rond het dorp om elke avond ongeveer vijf kilometer te wandelen.

Op dinsdag trok de stoet langs de Westringdijk via de Boezembrug langs de dijk terug het dorp in, op woensdag trok men rond het dorp langs bijvoorbeeld de Vierde Tochtweg, de rijksweg en de Middelweg. Donderdag was de langste dag en trokken de kinderen door de GroenBlauwezone tussen Moordrecht en Westergouwe. De politiek had de raadszaal verlaten want zowel het CDA als de VVD schonken limonade onderweg aan de kinderen.

De vrijdag staat traditioneel in het teken van de intocht en ook dit jaar stond de Lekkerkapel weer meezingers te spelen onderweg. Ook elk jaar is Kunst na de Arbeid uit Moordrecht zelf aanwezig voor muziekale omlijsting. De intocht was op de Oudersvrucht bij de Brede School en veel kinderen werden beloond met snoepgoed door familie en vrienden.

Aankomende week staat de avondvierdaagse centraal in Zevenhuizen.

Foto’s en video : Eelco Slingerland

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg