8.5 C
New York
dinsdag 2 juni 2020

Rommelmarkt Nieuwerkerk levert 45.000€ op voor goede doelen

De grote rommelmarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel in de wijk Dorrestein heeft in haar 2019 editie 45.000 euro opgeleverd. De Hervormde Gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel organiseert al jaren deze rommelmarkt die duizenden bezoekers trekt en de opbrengst gaat naar diverse goede doelen.

Al ver voor de aanvang stonden er mensen te wachten voor de hekken maar pas klokslag half 10 gaan deze open. Als de hekken eenmaal gaan na het traditionele aftellen, rennen de bezoekers het rommelmarkterrein op alsof hun leven er van afhangt.

Naast allerlei ingezamelde spullen is er ook van alles te doen zoals een verloting van een helikoptervlucht boven Zuidplas of het eten van diverse hapjes zoals saté of pannenkoek. Naast tweedehands spullen zijn er ook bloemen, planten en fruitkramen. Volgens een medewerker komen er minder meubelen dan vroeger door marktplaats maar blijft hij verbaasd over de hoeveelheid ingeleverde spullen.

De rommelmarkt duurt de hele dag en honderden vrijwilligers zijn in touw om het in goede banen te leiden. Een ieder heeft zijn eigen tak van specialisme, van spreekstalmeester tot aan lampenverkoper. Een oudere mevrouw is op zoek naar een schoffel bij de gereedschapskraam en krijgt als antwoord op de vraag aan de medewerker of deze die heeft. De medewerker vraagt gevat “hoeveel wilt u er hebben?”. De hele kraam lacht en geeft de vrolijke zin aan van de medewerkers.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg