8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Moordrecht loopt uit voor komst van Memphis Depay

Het leek wel of alle kinderen van Moordrecht en omgeving uitgelopen waren voor de komst van Memphis Depay. Die was op woensdag 29 mei in het dorp om het naar hem vernoemde Johan Cruijff Court te openen in samenzijn met de wethouders Verbeek en Schuurman.

In 2015 werd Memphis Depay benoemd tot het talent van het jaar. Dat was voor de jonge Moordrechtenaar al een bijzonder seizoen. Met PSV was hij kampioen geworden en hij werd een van de jongste topscoorders ooit van de Eredivisie met 22 goals.

Wie talent van het jaar wordt mag een Cruyff Court laten aanleggen. Dit is een klein kunstgrasveld in een wijk. Hoewel in de eerste plaats gericht op voetbal, beschouwt de Johan Cruyff Foundation het als een pre als er ook andere sporten en spelen plaatsvinden. Verder is het normale Cruyff Court uitdrukkelijk bedoeld als wijkvoorziening: bij de aanvraag wordt gevraagd naar inbedding in de wijk.

Het veld is 42 x 28 meter, allemaal een veelvoud van het getal 14, het rugnummer van Cruyff. Dat geldt ook voor de regels op het veld, dat zijn 14 regels. Memphis riep dan ook op zich aan die regels te houden en dat niemand de baas is op het veld.

In 2016 werd het veld aangelegd voor de foundation en de gemeente Zuidplas die ook blij was met de aanleg van dit eerbetoon. Helaas lukte het alleen steeds niet om het veld officieel te openen, maar dagelijks wordt het gebruikt voor diverse leeftijden en sporten, gevarieerd van voetbal tot aan het beoefenen van Thai-Chi.

Op 29 mei was het dan zo ver: Memphis was even in Moordrecht en nam zijn tijd om zoveel mogelijk handtekeningen uit te delen, maar door de drukte lukte het niet iedereen. Met een paar schoppen op een doek werd het veld officieel geopend. Daarnaast ging Memphis met wethouders Verbeek en Schuurman de strijd aan met kinderen met een gehoorbeperking, aangevuld met Tony Vilhena, op een klein veldje. De wethouders waren fanatiek maar de balkunsten kwamen toch van Memphis en de kinderen.

Na de wedstrijd stroomde het veld direct weer vol met kinderen en Memphis stond te stralen. Tegen Gouwe IJssel Nieuws vertelde hij dat vroeger hij ook zo klein was en er nog geen topvoetballer was. Dat maakt hem extra trots tijdens het vertellen. Na de interviews was het weer terug naar de tent voor de volgende stroom met kinderen.

Advertentie