8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

Kinderen Kwartelnest hebben groot plezier bij openen vlinder idylle in Zevenhuizen (+video)

De kinderen van kinderopvang het Kwartelnest van de IJsselkids in Zevenhuizen hadden de dag van hun leven. Op woensdag 29 mei mochten ze met wethouder Jan Willem Schuurman een tijdelijke vlinder idylle openen aan de Leliestraat in Zevenhuizen. Hij deed de opening door een bord te onthullen samen met de kinderen.

Daar ligt al een aantal jaar een stuk land braak na het niet doorgaan van de nieuwbouw van de Zevenster en de gemeente heeft daarom besloten dat het voorlopig tijdelijke natuur wordt. Samen met de Vlinderstichting, aannemers Punt en van Dorp, stichting Natuurpolders en de Gemeente Zuidplas is er gekozen het te voorzien van veel zaad voor bloemen en gras om zo het een vlinder idylle te maken.

Wethouder Schuurman benadrukte dat het goed voor de ecologie was maar ging, in nette pak, met de kinderen het veld in. Ook Matthijs Punt geniet van het zaaien met de kinderen. Hij is zelf vader en legt de kinderen veel uit. Even is hij de aandacht van de kinderen kwijt, er komt een vliegtuig laag over en daar is alle aandacht heen.

Gerdien Bos van de Vlinderstichting geeft de kinderen een korte les, aangepast aan hun jonge leeftijd, over het nut van vlinders én bijen voor de natuur. Ze heeft vlinders meegenomen en als je rustig doet komen ze op je hand zitten. Dat is voor de kinderen echt het toppunt, al vinden sommigen het wel een beetje eng.

Na een half uur is alles ingezaaid, zijn de vlinders losgelaten en krijgen de kinderen nog een zakje mee met zaad voor bloemen en een potje honing mee. In de zomer moeten de bloemen in het veldje staan en zal het een paradijs worden voor vlinders en insecten. De vandaag losgelaten vlinders halen de zomer niet door hun korte levensduur maar hun kinderen wel.

fotografie en videomontage : Jacolien Rog

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg