Brandweer zoekt nog steeds nieuwe mannen en vrouwen

De brandweer in Nieuwerkerk, en ook de andere korpsen in Zuidplas, zijn nog steeds op zoek naar nieuwe mannelijke en vrouwelijke krachten. Op zaterdag 1 juni hield de brandweer in Nieuwerkerk een informatiemiddag maar met het stralende weer bleef het rustig. Wie het gemist heeft kan aankomende week op maandag 3 juni of donderdag 6 juni om 20:00 uur langs komen.

Wie brandweerman of vrouw wil worden krijgt een 2 jarige opleiding. Na deze opleiding train je elke week ongeveer 2 uur. Ik noem het part-time werk want de vergoeding is best goed. Met de incidenten erbij kom je ongeveer op een uur of 6 per week” legt brandweerman Davey de Man uit.

Het werk van de brandweer kan variĆ«ren van de bekende kat in de boom of een koe in de sloot tot aan een grote brand. Meldingen komen via de pieper binnen en dan moeten er 6 mensen zijn om uit te kunnen rukken naar het incident. “We zoeken niet alleen mensen die overdag beschikbaar zijn maar ook in de avonduren, dus je kan overdag buiten Nieuwerkerk werken en dan toch in de avond of nachturen helpen” legt De Man uit over het verhaal dat als je niet hier werkt, je geen brandweerman of vrouw kan worden. De informatieavonden in Nieuwerkerk (Prins Alexanderlaan 2) zijn :

  • maandagavond 3 juni om 20:00 uur
  • donderdagavond 6 juni om 20:00 uur

Op zaterdag 22 juni heeft ook het korps van Zevenhuizen een open dag. Ook zij zoeken nog krachten om hun korps te versterkten. Die dag is de kazerne aan de Opril van 10:00 tot 15:00 uur open voor meer informatie.

Davey de Man legt uit over het brandweerwerk