8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Zwarte rook, gezelligheid en kracht staan centraal bij Trekkertrekkie Moerkapelle

Op zaterdag 1 juni was het weer Trekkertrekkie in Moerkapelle, een jaarlijk festijn waarbij de sterkste trekker winnaar wordt in een van de vele klasses. Maar niet alleen brute kracht staat centraal, ook pronken met voertuige, een drankje met een hapje en kinderactiviteiten waren te vinden aan de Herenweg in Moerkapelle.

Het is de bedoeling dat de bestuurder op een baan van aarde en modden de met een afmeting van 100 meter lang en 10 meter lang zo ver én snel mogelijk te komen. Om het moeilijker te maken wordt de trekker gekoppeld aan een zogenaamde kat, een sleepvoertuig, die tegengas geeft. Als niemand in een klasse de 100 meter haalt, is de afstand die wel wordt afgelegd doorslaggevend voor het eindresultaat.

De Trekkertrekkie in Moerkapelle werd er in twintig verschillende klassen gespeeld en de honderden deelnemers. De deelnemers, ook vrouwen, variëren van een gewone landbouwtrekker tot aan grote, speciaal omgebouwde, trekkers en trucks. De uitslagen van alle wedstrijden staan o deze site.

Met het prachtige weer, veel rook en spannende wedstrijden was het weer een groot succes te noemen. De opbrengst van de Trekkertrekkie was voor stichting Semmy die onderzoek naar de tot nu toe ongeneeslijke hersenstamkanker bij kinderen financiert, zoals bij de bekende nagellakheld Tijn.

Foto’s : Jacolien Rog

Advertentie