8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Vier vaderdag cultureel op landgoed de Olifant

Op vaderdag is er op landgoed de Olifant van alles te doen op cultureel vlak. Dit landgoed is een voormalige steenoven langs de IJsseldijk in het buurtschap Ver-Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel, nabij Capelle.

15.00 uur Meet & greet met kunstenaars

Wie het leuk vindt kunstenaars te ontmoeten die deelnemen aan de Beeldentuin en wil horen wat ze over hun visie, aanpak en object te vertellen hebben, is zondag 16 juni vanaf 15.00 uur welkom bij de tweede meet & greet op het Leefgoed, waar in ieder geval Friedy Evers (bronzen beelden) en Alice W. Bakker (stalen beelden) aanwezig zullen zijn. De toegang is gratis. Op de website Leefgoed.nl staat uitgebreide informatie over iedere deelnemer apart met links naar hun eigen internetsite, een impressie van objecten die tijdens de tentoonstelling te zien zijn. U kunt ook de loopfolder uploaden.

17.00 uur Romeo en Julia van Shakespaere 
Zes acteurs van het Rotterdamse theatergezelschap Mooi Weer & Zo spelen de klassieker Romeo en Julia in de unieke setting van rijksmonument Steenoven de Olifant. Dit theatergezelschap, dat vorig jaar meerdere keren succesvol op het Leefgoed optrad, staat bekend om de verrassende bewerkingen en de indringende manier waarop in het publiek de personages vertolken, waardoor het een hele nieuwe dimensie krijgt. De regiseur plaatste het beroemde toneelstuk van Shakespeare in de prachtige ambiance van Rijksmonument Steenoven De Olifant. Voor deze gelegenheid krijgt de oude steenonvens een theateropstelling met stoelen, zodat iedereen kan zitten.Qua kleding dient men er rekening mee te houden dat het fris kan zijn. De vloer is niet hogehakkenproof. Mocht het weer dermate slecht zijn dat het buiten niet door kan gaan, dan wordt uitgeweken uit naar een andere locatie op het Leefgoed.

Bron foto : Landgoed de olifantMeer informatie en kaarten à 25 euro: www.Leefgoed.nl/agendaNa afloop is er voor bezoekers die willen napraten/-tafelen een speciaal theaterarangement bij Restaurant & theehuis De Dames voor € 19,50 p.p.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg