Brandmelding na ongeval op A20 blijkt mee te vallen

Op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel zijn donderdag 6 juni vier auto’s betrokken geraakt bij een ongeval. Het ongeval gebeurde net na de ochtendspits rond 9.45 op de bekende hotspot bij de afrit van Nieuwerkerk aan den IJssel. De hulpdiensten kregen een melding van een autobrand na het ongeval. De toegesnelde brandweer bleek echter niet nodig omdat er bij aankomst geen rook of vlammen te zien waren. Waarschijnlijk is stoom van een lekke radiator voor rook aangezien.

Een vrachtwagenchauffeur heeft zijn voertuig achter een aantal beschadigde voertuigen gezet ter bescherming. Na aankomst van de hulpdiensten kon de chauffeur zijn weg vervolgen. Een ambulance heeft een aantal betrokken verkeersdeelnemers na gekeken. Het is niet bekend of er uit eindelijk iemand mee is gegaan naar het ziekenhuis. De defecte voertuigen zijn door een berger afgevoerd. De afhandeling van het ongeval zorgde voor zo’n 20 minuten vertraging voor het verkeer in de richting van Gouda. Binnen een uur was de file weer opgelost.