8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Zeer grote brand in Waddinxveen zorgt voor veel rookoverlast

In een bedrijfsverzamelpand aan de Staringlaan in Waddinxveen is dinsdag 11 juni een zeer grote brand uitgebroken. Bij de brand komt veel rook vrij. De rook kolom ging in eerste instantie over de Gouwe en de N207 richting de polder tussen Waddinxveen en Reeuwijk. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar een Grip 1 situatie. Bij een meeting op een camping in de buurt zijn geen stoffen gemeten die gevaar voor de camping gasten opleveren. De wind is inmiddels gedraaid waardoor de rook nu richting Gouda trekt. De N207 is afgesloten en ook het scheepvaartverkeer op de Gouwe ligt stil.

De brand woedt onder andere in een nagelstudio. Een naast gelegen metaalbewerkingsbedrijf heeft vol rook gestaan maar zou nog niet in brand staan. In het dak van dit bedrijf is asbest verwerkt. De brandweer doet er alles aan om te voorkomen dat het vuur overslaat naar dit bedrijf. Rond 21.00 uur heeft de brandweer nog geen extreem gevaarlijke stoffen gemeten. Natuurlijk is de rook die vrijkomt nooit gezond. De brandweer raadt dan ook aan om ramen en deuren gesloten te houden.

Inmiddels worden de hulpdiensten regelmatig gebeld vanuit Gouda door mensen die de rook ruiken. Het gaat nog een flinke klus worden om het vuur onder controle te krijgen. De brandweer gaat het pand niet meer binnen. Er wordt alleen vanuit de buitenkant geblust. Om dit mogelijk te maken heeft de brandweer met straatklinker de ramen op de eerste verdieping ingegooid. Tot nu toe zijn er geen gewonden gevallen.

 

 

 

Advertentie