8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Binnenbad Polderbad sluit drie weken voor onderhoud, buitenbad wel open

Van zondag 21 juli tot en met zondag 11 augustus is het binnenbad van het Polderbad gesloten wegens groot onderhoud. Van 20 juli tot en met 1 september is het buitenbad dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de sluiting van het binnenbad vervallen alle activiteiten in het binnenbad met uitzondering van de zwemlessen voor het zwem-ABC. Deze zwemlessen worden verplaatst naar Sportcentrum De Zuidplas aan de Sportlaan 3 in Moordrecht.

Sportstichting Zuidplas geeft de kwaliteit en veiligheid van hun accommodaties de allerhoogste prioriteit. Dit blijkt uit het jaarlijkse behaalde ‘Veilig en Schoon’ keurmerk. Sportstichting Zuidplas en de gemeente Zuidplas hebben, in goed overleg, besloten tot een grondige aanpak op het gebied van groot onderhoud. Zo worden, onder andere, de reinigingsinstallatie van het zwembadwater en de totale luchtbehandeling vervangen.

Het streven is om, vanaf maandag 12 augustus, alle activiteiten weer te kunnen hervatten in het binnenbad van het Polderbad. Meer informatie en het vakantierooster komt op de website www.sportstichtingzuidplas.nl te staan.

De gemeenteraad moet op 18 juni toestemming geven voor de vervolginvesteringen op dit zomeronderhoud, die het zwembad in 2020 levensverlengend moeten maken. Het totale investeringsbedrag ligt rond de 1.000.000 euro maar de details worden geheim gehouden vanwege de aanbesteding. De gemeente is eigenaar van het Polderbad, de exploitatie is in handen van de sportstichting Zuidplas.

Advertentie