8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Vaatje haring levert meer dan 1.000 euro op bij veiling Kortenoord

Op vrijdagavond 14 juni was er een haringparty in Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op het buitenterras van eetcafé Rustwat werd er in de avondzon een veiling gehouden van allerlei items met als pronkstuk een vaatje nieuwe haring.

Na opening door wethouder Schuurman, die zelf ook genoot van een haring, werden er diverse items door veilingmeester Willem Bezemer geveild waaronder een vaatje haring. Na wat bieden, wachten, wat extra informatie en nog een paar biedingen leverde het vaatje 1.050 euro op. Ook andere items leverde, soms heel veel, geld op voor de goede doelen. Er waren ook diverse andere items op de veiling zoals een kledingbon van Shoeby, tokkelen van de Euromast of met hoge snelheid over de IJssel varen.

De opbrengst is voor molen Windlust, theeschenkerij de Korenaer van ASVZ waar mensen met een beperking werken en voor het Hospice IJsselthuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Robert Rosbergen , een van de organisatoren is blij met de opbrengst :”Het is een geweldige uitkomst, daar ben ik heel erg blij mee! Zo krijg je wind in de wieken, word er iets mogelijk met beperking en vind je kracht, steun en warmte in een moeilijke tijd. Dank aan allen, want…… het gebeurt op Kortenoord!

Tussen de veilingen door speelden shantykoor De Moordtzangers hun zeemansliederen en werd er in de zon genoten van een drankje, een haring of andere snack die geserveerd werden. Veilingmeester Willem Bezemer genoot zichtbaar en was ook erg blij met de opbrengst want vorig jaar bracht het vaatje maar 800 euro op. Hij dankte dan ook het bedrijfsleven van Nieuwerkerk voor hun bijdrage aan de goede doelen.

Advertentie