8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Meer dan 1.000 kinderen starten bij Nieuwerkse avondvierdaagse (video)

Met prachtig weer vertrokken op maandagavond 18 juni meer dan 1.000 kinderen met nog meer ouders, opa’s en oma’s vanaf sportpark Dorrestein bij v.v. Nieuwerkerk voor de eerste avond van de avondvierdaagse door Nieuwerkerk aan den IJssel. Het starten begint traditioneel met aftellen tot dat de stoet mag vertrekken.

De eerste avond trok door Dorrestein, langs de Westringdijk langs de Ringvaart, via de hoofdweg en Warmoezenierspad terug naar sportpark Dorrestein om daar te finishen. Onderweg was er het traditionele bekertje limonadesiroop van de VVD, wat met dit warme erg welkom was.

Dinsdag gaat de tocht door Park Hitland, woensdag mogen de kinderen en ouders op adem komen want donderdag wacht de lange tocht door de wijk Esse en op vrijdag is het een kortere ronde tot aan de Montessorischool in de Schoolstraat. Hier wordt opgesteld voor de traditionele intocht die in 2019 in het teken van Disney staat. Hierbij zullen veel kinderen verkleed meedoen. De intocht gaat via de wijk Dorrestein (Bospolderstraat, Boslaan, Beijerinckstraat, Prins Alexanderlaan, Europanlaan) naar de voetbalvelden.

Meer informatie staat op de website van de avondvierdaagse : www.avondvierdaagse-nieuwerkerkaandenijssel.nl of op de Facebookpagina van de organisatie.

Korte impressie van eerste avond
Alle vertrekkende lopers met begeleiders
Advertentie