Storingen openbare verlichting veroorzaakt door hevige regenval

De grote storing van de openbare verlichting in de Nieuwerkerkse wijk Dorrestein komt door de hevige regenval van de afgelopen dagen. Dit antwoord kreeg Gouwe IJssel Nieuws op vragen over de storing aan de gemeente Zuidplas.

De afgelopen twee dagen was de bomenbuurt én een deel van de muziekbuurt in Dorrestein zonder verlichting zaten. Op de vraag waarom deze storingen er zijn laat de gemeente weten :”Als gevolg van hevige regenval zijn er een aantal kabelstoringen. Oorzaak zijn zwakke plekken in de grondkabels, die komen nu met de regen tevoorschijn“.

Om storingen in de toekomst te voorkomen worden alle uitgaande kabels doorgemeten en gecontroleerd

Gemeente Zuidplas

De gemeente werkt hard aan een oplossing voor het probleem :”Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het lokaliseren van de zwakke plekken in de grondkabels en de reparatie ervan. De eerste melding van een storing was vorige week woensdag. Deze is afgelopen vrijdag gerepareerd “.

De gemeente Zuidplas geeft aan dat de hevige regenval vaker zorgt voor de problemen in de wijk : “De oorzaak is één of meer zwakke plekken in de grondkabel. Dit ligt niet aan de ouderdom van de kabels maar aan beschadigingen. Deze kunnen ontstaan bij werkzaamheden of door het slaan van palen in de grond. Een beschadiging leidt niet altijd tot een storing. Maar als dit gebeurt dan komt deze  vaak pas tevoorschijn bij hevige regen waardoor straten zonder licht komen te zitten. Pas dan kan ook gericht actie worden ondernomen.  We doen ons uiterste best de storingen zo spoedig mogelijk te verhelpen. Om storingen in de toekomst te voorkomen worden alle uitgaande kabels doorgemeten en gecontroleerd“.